Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Komşunun Keçisi

03 Şubat 2021 Çarşamba 00:31

 Vaktin birinde çok uzaklarda geçimini sahip olduğu keçi sayesinde sürdüren bir köylü varmış. Köylünün o kadar da fazla bir geliri yokmuş. Eşi ile beraber sahip oldukları keçiyi sağarlarmış. Elde ettikleri sütü satarlarmış kıt kanaat yaşar giderlermiş. Hemen yakınlarında komşu olarak yaşlı bir kadın yaşarmış. Yaşlı kadının kimi kimsesi yokmuş. Yalnız ve tek başına yaşarmış. Geçimini sağlayacak geliri de hemen hemen yokmuş. 

  Köylü keçisini sağdıktan sonra mutlaka her gün bir tas komşusu olan yaşlı kadına ikram edermiş. Hanımına da sıkı sıkı tembihlermiş. "Aman hanım mutlaka teyzenin ihtiyacını soralım, mutlaka karnını doyurabileceği kadar süt ikram edelim" dermiş. Günlük olarak sağdıkları keçilerinin bir tasını o kimsesiz yaşlı kadına ikram edermiş. Günlük olarak da yaşlı kadına bir ihtiyacının olup olmadığını sorarmış. bir gün biraz telaşlı bir gününde keçisini geç sağ kalmak zorunda kalmış. Geç de olsa keçisini sağmış. Hanımından bir tas istemiş. Hanımı "geç oldu belki uyumuştur" dediyse de "hanım olmaz teyzeyi mutlaka kontrol etmeli ve ikram etmeliyiz" demiş
 
  Elinde bir tas keçisinden sağdığı süt ile kadının evine doğru yürüyormuş. biraz geç kaldığı için de için için üzülüyormuş. Kadının evine yaklaşınca yaşlı kadının dua ettiğini duymuş. Merakına yenilmiş. Kadının duasını duyabilmek için pencereye yaklaşmış. Bakmış yaşlı kadın dua ediyor.  Kendi kendine "bakalım bana nasıl güzel dualar ediyor" demiş. Kulağını iyice pencerenin camına yaklaştırmış. Yaşlı kadın "Allahım komşumun ahırı benim odamın bitişiğinde. her gün o keçinin melemesi, komşumun süt sağarken çıkan ses beni çok rahatsız ediyor. Ne olur o keçinin canını al"
 
    Hikayeden çıkarılacak sonuçları sizlere bırakıyorum. Ama ben biraz bu hikaye üzerinden yorum yapacağım. Öncelikle Antalya'nın sorunlarının çözümünü istiyorsanız tüm Antalyalılar olarak yerel basına sahip çıkacaksınız. Yerel basın okuyacaksınız yerel basına reklam desteği vereceksiniz. Yerel televizyon kanalı izleyeceksiniz. Böylece Antalya'nın sorunlarının dile gelmesine ve çözüm bulmasına katkı vermiş olacaksınız.
 
    Antalya takımlarının taraftarları olacaksınız. Antalya takımlarının resmi formasını alacaksın. Antalya takımlarının sosyal medyasına abone olacaksın. Antalya takımlarının kombinesini alacaksın. Böylece o meşhur şampiyon takımlar ilimize gelmeye devam edecek. Turizmde tanıtım için önemli bir marka sahibi olacak.
 
   Ayakta durmaya çalışan esnafın yaşamasını isteyeceksin. Örneğin hükümetler esnafı rahatlatacak. Mesela SGK ve vergi konusunda o komşunun keçisi yaşamalı mutlaka.Esnaf ve işadamları da daha çok kazanacağım mevcut iktidarı zor durumda koyacağım diye topluma zarar verecek yolları tercih etmeyecek.  Sen de alışverişini yap ki ekonomide o süt hem satılsın hem de garibanların günlük besini olsun. Ölmesi için değil yaşaması için dua et ve emek harca.
 
Ülkemizde önemli oranda işsizliği alan esnaf kardeşlerimiz mutlaka desteklenmeli 
   Zihniyetimiz zor zamanlarında yanında olan insanların mal varlığının sıfırlandığı ve kendimizin de kaybetmesine yol açacak şekilde "fesatlı" içermemelidir. Allah bizleri ve geçimini sağlayanları o yardım edildiği halde kötülüğümüzü isteyen yaşlı kadın zihniyetinden korusun
Bu yazı toplam 1561 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim