




Müftülük Personeline Kanser Farkındalık Eğitimi
Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde Edremit İlçe Müftülük çalışanlarına Ketem (Kanser Erken Teşhis Ve Tarama Merkezi ) tarafından genel kanserler ve kadın kanserleri konusunda eğitim verildi.
Edremit İlçe Müftüsü Said Emin Arvas ve Şube Müdürü Adem Polat'ın katılımı ile gerçekleşen eğitimde kanserde erken teşhisin önemi vurgulanarak tarama yaş gruplarındaki kişiler Edremit İlçe Devlet Hastanesi'nde bulunan Ketem'e davet edildi.
Eğitim de Ketem hemşirelerin den Serpil Yüksekyayla kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Her sekiz kadından birinin artık meme kanserine yakalandığını ve erken teşhis sayesinde mortalite ve morbidite oranının % 70 oranında düştüğünü ve 5 yıllık sağ kalım süresinin arttığını söyleyen Yüksekyayla her kadının 40 yaşından sonra tarama maksadı ile 2 yılda bir mamografi çektirmesi gerektiğini söyledi. Ketem hemşirelerinden Nebiye İnal ve Perihan Demirtaş kanserde genel belirtiler konusunda eğitim verdi. Aniden verilen aşırı kilo, halsizlik, idrar ve dışkılama da değişiklikler, uzun süren ve geçmeyen kemik ağrıları ve tedavi ile düzelmeyen yüksek ateş kanser belirtilerinden olabileceğini açıkladı. Kanserde ki farkındalığın erken teşhiste büyük yer aldığını belirten Dr. Serenay Kandur tüm İl ve İlçelerde hastanelere entegre çalışan Ketem'lerde tarama programlarının gerçekleştiğini söyledi. Edremit'te bağlı tüm cami imamları ve Kur'an kursu öğreticilerinin katıldığı eğitim büyük ilgi gördü.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Ölümcül Hastalıkların Nedeni Obeziteye 5 Tedavi Yöntemiyle Savaş Açın
- ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı müdahale
- Bakan Fidan: "Texas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerekiyor"
- DENİZKURDU-II/2025’te insansız sistemler sahadaydı, komutanlardan "yeni çağ" vurgusu geldi
- Antalya tarımında kayıtlı istihdama yeni model hazırlığı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim