Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Münih Türkgücü

05 Ocak 2021 Salı 00:34

 Almanya da futbolun özellikle başta altyapı olmak üzere bizden ileri düzeyde olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ligimizde de birçok kulübün Almanya da altyapı eğitimi alarak profesyonel olan futbolcular ile anlaşma sağladığını biliyoruz. Özellikle son zamanlardaki Hatay maçında aldığı sonuç ile bizi çok üzen Antalyaspor da Nazım Sangare ile doğru hamle yaptığını gösterdi.  Umarım Mert de doğru bir hamle olur. Bu arada Bünyamin ve Doğukan altyapı anlamında gururumuzu okşayan futbolcular. 

   Almanya da yaşayan gurbetçilerimizin arasında şu anda revaçta olan bir takım var. Almanya 3. Ligine yükselmiş olan Münih Türkgücü takımı. Takım şu anda profesyonel ligler anlamında içerisinde Türk ifadesini geçiren en üst seviyedeki takım. Malum corono süreci Münih Türkgücü takımını da olumsuz etkilemiş. Dördüncü ligden beri takip ettiğim bir takım. Geçen sene alt ligler tamamlanmayınca lider olan takımları bir üst lige aldılar. Üçüncü Lig bizim Nazım Sangare'yi farkedip de Milli Takıma taşıdığımız lig. Seyirci desteğinden yoksun kalan Münih Türkgücü ekonomik anlamda da zorluklar yaşamaya başlamış. 

  Zorluklar tüm dünyada ekonomik anlamda var. Futbol sektörü de bundan fazlasıyla etkileniyor. ülkemizde de yayıncı kuruluşun ödemeleri yapmaması nedeniyle yaşanan gelir sıkıntısı var. Almanya da taraftar grubu öncülerinden Yavuz Minaz ile görüştüm. Özellikle kulübe önemli yatırımlar yapan projeler yapıyorlar. Şu anki projeleri bizde de Alanyaspor'un denediği gibi vefa bileti uygulaması. Kulübün gelirlerini arttırmak için 5 euro 15 euro ve 50 euro olmak üzere biletler alıyorlar. 11 Ocak Dresten maçı için alınan bilet sayısı 2000 civarında olmuş. Rakamı arttıracaklarını düşünüyorum. Aslında ülkemizin dünya pazarında daha çok söz sahibi olabilmesi anlamında bu tarz kulüplerin desteklenmesi gerekiyor.

  Kulübün başkanı Hasan Kıvran sponsorlar ile yürümeye çalışıyor. Ülkemiz kökenli gençlerin profesyonelliği yakalaması adına göğsünde Türk Bayrağı da olan bu takımı sahiplenmesi gerekiyor. Almanya da profesyonel sözleşme almak için bekleyen gençlerimiz için önemli bir fırsat. Takım umarım başarılı olur ve üst liglere çıkar. Bu sene de orta sıralarda yer alıyor. Yani takım kötü durumda da değil. İlerleyen zamanlarda ekonomik darboğazdan çıkarak Almanya üst liglerinde bizi gururla temsil etmesi temennisiyle  

 

Bu yazı toplam 1610 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim