Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.066
    %-1.33
  • Dolar
    32.3403
    %-0.46
  • Euro
    34.7603
    %-0.24

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Nice yıllara Son Haber

22 Nisan 2022 Cuma 08:25
Antalya yerel basını ile küçük yaşlarda tanıştım. Antalya'nın Şarampol bölgesinde doğup büyüyen biri olarak babamın çalıştığı Sarılar Lassa Bayiliğine Antalya da yayınlanan yerel gazeteler gelirdi. Bunlardan birisi de Son Haber gazetesi idi. Daha ilkokul öğrencisi iken Son Haber gazetesi ile tanışmam böyle olmuştu. O yaşlarda Antalyaspor ile ilgili köşe yazısı yazdığımı hayal ederdim. Hayalimde de hep Antalyaspor şampiyonluğa oynardı.
 
  Babamın Bucaklı arkadaşları arasında yer alan Orhan Tolunay ismini gazetenin künyesinde okumuş ve "aa Orhan amcanın adı geçiyor" demiştim. Gazete her gün eski Şarampol yolu üzerinde olan Lassa bayisine gelir bende okul çıkışı uğrar okurdum. O zamanlar Antalya küçük bir şehir. Şu anda Valilik binası olarak kullanılan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulu mezunuyum. Saçlıkuyunun oradan yürüyerek eve giderdim. Ama mutlaka yerel gazeteler okunacak. Yerel gazete okuma alışkanlığı bana ilkokuldan kalan bir alışkanlık. Örneğin Ekspres Gazetesi gelirdi bazen. Babamın asker arkadaşı Cevat Alp çıkartıyordu. O zamanlar olan gazetelerden bir tanesi hemen okulun yanında olan Hürses Gazetesi ile Balibey Camisinin orada İleri Gazetesi vardı.
 
  Yıllar sonra bana Antalya Son Haber gazetesinde yazmak nasip oldu. Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirip Antalya'ya dönmek nasip oldu. İlk köşe yazımı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odasının AESOB Haber gazetesinde yazdık. O zaman AESOB Başkanı Orhan Tolunay'a bir yazımı okumuştu. Bunu AESOB Haber de yayınlayalım demişti. İlk köşe yazım orada idi. Sonrasında Antalya Son Haber gazetesine gönderdi beni. Orada Ömer Ali Yetgin ile tanıştık. Böylece ilkokulda yazmayı hayal ettiğim gazetede köşe yazılarım yayınlanıyordu. 
  Ömer Ali Yetgin, Mustafa Yetgin, Adem Vural, Yusuf Katrağ ve İslam ağabey vardı o zamanlar. Sağolsunlar benim köyümde sağlık evi sorunu olduğu zaman haber desteği veren yine Son Haber gazetesi oldu. Son Haber gazetesi yıllarca kırıcı olmadan seviyeli bir yayıncılık anlayışını benimsedi. Antalyamızın içerisinde bulunan sorunları aktararak çözüm bulmasında yardımcı olmaya çalıştı.  Son Haber gazetesinde yerel basının o yaşadığın yerden haberin olsun anlayışında temsilcileri arasındadır. 
 
  Yerel basının yaşaması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki Gazi Mustafa Kemal      Atatürk Kurtuluş Savaşı esnasında Türk’ün haklı davasını Anadolu'ya yerel basın sayesinde anlatmıştır. Bu kadar önemlidir. Bu nedenle günlük olarak bir tane yerel basın gazetesi okuyunuz. Yaşadığınız yerden haberiniz olsun.
Son söz nice mutlu yıllara Antalya Son Haber.
Bu yazı toplam 1032 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim