Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Nuri Şahin ile Ayaküstü

14 Ocak 2023 Cumartesi 08:37
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ANTTALKS programına öğrencilerimle katıldım. Özellikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Antalya Gazeteciler Cemiyeti ödül töreninde Göynük Mutfak Sanatları öğrencilerimiz için pansiyon sözü verdi. Başkana sözünü hatırlatmak istedim. Özel Kalem müdürü Burcu hanım denk geldi. Kendimizi hatırlattı. Bakalım
 
Biliyorsunuz fanatik bir plakası 07 olan takımlarımızın taraftarıyım. Öncelikle Antalyaspor taraftarı olarak artık benim gözümde Antalya evladı olan Nuri Şahin de konuşmacıydı. Nuri Şahin Almanya da doğup büyümesine rağmen Türk Milli Takımı tercih eden evinde Bozlak dinleyen Neşet Ertaş hayranı olduğunu biliyorum. Nuri Şahin sahnede sunumu tek başına değil Antalyaspor proje müdürü Burcu Zaman ile yaptı. Burcu hanım Antalyaspor için çalışıyor. Benim çok önemsediğim Antalyaspor Dijital Kütüphanesi için hem köşe yazısı yazacağım hem de bizzat çalışmalar yapacağım. Program esnasında Burcu Zaman sordu Nuri Şahin cevapladı. Öncelikle Nuri Şahin çok pozitif ve pes etmeyeceğini o bakış açısı ile anlıyorum. Örneğin dedesinin adını o taşıyor. Örneğin 8 hafta kaybetsek 8 hafta kazanırız diyor. Kaybettiğimiz haftalarda tesislerde benim yüzüm gülüyordu. Çünkü umudumu kaybetmem dedi. Sonrasında da dediği 16 haftada kaybetmedik sözü ile inancının yansımasını paylaştı. Bir kere Nuri Şahin çok net. O gün o kadar şeffaf konuştu ki ulusal ve uluslararası basın için ne başlıklar çıktı.
 
ŞAHİN: İLHAM KAYNAĞIM DEDEM
 
Kendisine dedesinin ilham kaynağı olduğunu söyleyen Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, 4 yaşında futbola başladığını kaydetti. Şahin, futbol hikayesini şöyle anlattı: “Abimi idmandan almaya gittiğimizde dedemle paslaşırken futbol hikayem başladı. Beni ilk futbola yazdıran dedem. 2000'de dedem kanserden vefat etti. Dedem, babama 'bu çocuk ne istiyorsa yapılacak. Vasiyetim, futbolcu olacaksa olsun’ dedi. 2 ay sonra Dortmund'da futbola başladım. Hayatımdaki çok şeyi 'dedem ne yapardı, ne isterdi' diye düşündüm.” Antalyaspor'da stadın taraftarla dolması hayaline ulaştığını aktaran Şahin, Antalyaspor ile Şampiyonlar Ligi oynamayı hayal ettiğini kaydetti. Nuri Şahin Antalya kentini çok seviyor. Bunda en büyük etkilerden birisi de eşinin ve çocuklarının da bu kenti çok sevmesi de var.
 
Konuşmasının bitiminde Antalyaspor antrenmanına yetişebilmek için Nuri erken çıktı. Dışarıda Nuri ile ayaküstü sohbet ettik. Öncelikle Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizle davet ettik. Kendisine Kırşehirli bir ailenin yanında kalarak okuduğumu ve Almanya da doğup büyümesine rağmen evinde Neşet Ertaş hayranı bir Bozlak dinleyen olmasından çok mutlu oldumu söyledim. Özellikle Dormund da yaşayan Evren Cebeci kardeşimin kamplarında gelen gurbetçi çocukların ve Reyhan Karatas Başkanlığı yaptığı Evening Selimiyespor selamlarını ilettim.
 
Nuri Şahin ve Antalyaspor kent ve ülkenin futbolunun gelişmesini isteyenler hocanın umudunu mutlaka taşımalıdır. İnşallah ülke futbolunun geleceği için Nuri Şahin başarılı olu
Bu yazı toplam 922 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim