Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2295.172
    %0.85
  • Dolar
    32.3273
    %0.23
  • Euro
    35.0468
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prof. Dr. Yılmaz: "Kanser, Multidisipliner Bir Yaklaşımla Ele Alınmalı"
02 Aralık 2022 Cuma 10:18

Prof. Dr. Yılmaz: "Kanser, Multidisipliner Bir Yaklaşımla Ele Alınmalı"

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Prof.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. İsmail Yılmaz, kanserin, multidisipliner bir yaklaşımla ele alınması gereken bir hastalık olduğunu belirtti.

Başkent Üniversitesi Baş Boyun Kanserleri Çalışma Grubu 2022 Sonbahar Toplantısı Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesinde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından KBB duayenlerinden Prof. Dr. İ. Nazmi Hoşal'ın anılmasıyla başlayan toplantının açış konuşmasını Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. İsmail Yılmaz yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, "Kanser, multidisipliner bir yaklaşımla ele alınması gereken bir hastalıktır. Kendi alanında başarılı ve ön planda olan bölümleri bir araya getirmek ve bir konu üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak kanser hastalığının çözümünde ileriye umutla bakabilmek için çok önemli adımlardır. Uyumlu çalışan ekipleri bir araya getirmekle birlikte, sürdürülebilirliğini korumak ise önemli bir otorite gerektirir. Biz Başkent Üniversitesi olarak bunu başardık" dedi.

Prof. Dr. Ali Fuat Yapar, Dr. Cengiz Özcan, Prof. Dr. H. Cem Önal ve Prof. Dr. Hüseyin Mertsoylu'nun başkanlıklarıyla dört oturum olarak düzenlenen toplantıda tükürük bezi tümörlerinin tanısında moleküler patolojinin rolü, tükürük bezi tümörlerinde PET/BT görüntülemesi, kanserlerin evrelenmesi, tedavide multidisipliner klavuzlar, güncel radyoterapi yaklaşımı, baş boyun kanserlerinde MR-Linac kullanımı, metastatik tükürük bezi kanseri tedavisi, baş boyun kanserlerinde lokal ileri evre hastalık tedavisi, baş boyun kanserlerinde güncel tıbbi beslenme yaklaşımı konularının, uzman hekimlerce sunumları yapıldı.

Tüm gün devam eden, Baş Boyun Kanserleri Çalışma Grubu 2022 Sonbahar Toplantısı, sunumlar sonrasında katılımcıların katkıları ve soru cevapların ardından sona erdi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 3711 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim