Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Propolis Üretiyoruz

03 Şubat 2022 Perşembe 01:38
Arıcılık ile uğraşan Muzaffer abimiz sayesinde propolis ile tanıştık. Şimdi kendisinin ürettiği propolisi kullanıyoruz. Makalelerde geçen propolis tanımı ve faydaları noktasında sizlere bir derleme yaptım. Propolis üretimi yapan Muzaffer ağabeye de selamlar üretmeye devam inşa-Allah
 
Peki nedir bu propolis ;İlk kez Yunanlar tarafından keşfedilerek doğal bir antibiyotik olarak kullanılmıştır. Propolis (şehrin müdafaası) kelimesi Yunancadan gelir. ‘Pro’ (müdafaa) ve ‘polis’ (şehir) kelimelerinden türemiştir. Bu, bal arıları için kovanın muhafazası anlamına gelir.
 
 Propolisi arılar, kovan içerisindeki besinleri, larvaları ve kendilerini dışarıdan gelen tehlikelere karşı korumak ve kovanı strelize etmek için üretirler. Malzeme olarak bitkilerin ve ağaçların yaprak, gövde, tomurcuk vb kısımlarından topladıkları maddeleri ve bitki nektarlarını kullanırlar. Bu nektarları polenle ve salgıladıkları enzimlerle karıştırırlar. Oluşturulan reçinemsi madde propolistir.
 
 Propolis, arıların iğne yapraklı ağaçlar veya yeşil yaprakların özlerinden elde ettikleri reçine benzeri bir maddedir. Arılar bu maddeyi kovanlarını dış etkenlerden korumak için kullanırlar. Solunum sistemi hastalıklarına, ağız içindeki yaralar ve aftlara, uçuklara, mide-bağırsak rahatsızlıklarına ve kansere karşı iyileştirici etkilerinin olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca yanıklar, pamukçuk yaraları, diyabet ve uçuk için de kullanılır. Şu anda dünyada en bilinen, en güçlü antioksidanlardan biridir. Bileşimi ve yapısı itibariyle insanların üretemediği nadide ve önemli ürünlerden biridir. Yüzyılın doğal ilacı olarak kabul edilmektedir.
 
 Karakteristik bir kokuya sahiptir. Genellikle koyu kahverengi renkte olmasına rağmen, Propolisin bileşimi iklim, mevsim, coğrafik bölge, toplanma zamanı ve kaynak bitkiye göre farklılık gösterebilir. Sarı, yeşil, kırmızı, şeffaf gibi renk ve özelliklerde olabilir. Propolis, polifenoller (flavonoidler, fenolik asit ve esterleri), terpenoidler, steroidler, aromatik asit ve esterleri, alfatik asit ve esterleri, alkoller, aldehitler, kalkonlar, ketonlar, hidrokarbonlar, B1, B2, C ve E vitaminleri, mineraller (kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, çinko ve bakır) ve aminoasitler gibi sağlığı destekleyen 150 biyoaktif bileşen de dahil olmak üzere 300’den fazla bileşik içerir. 
 
 İnsan vücudundaki virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Günlük antioksidan ihtiyacınızı karşılamanız ve hastalıklara karşı bağışıklığınızı sürekli güçlü tutabilmeniz için doğal bir çözümdür.
 
 
Bu yazı toplam 1162 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim