Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Ruhr Veliler Birliği ve Çalışmaları

27 Ocak 2024 Cumartesi 13:16
Zaman zaman yurtdışında yaşayan Avrupalı Türklerin faaliyetlerine köşe yazılarımız ile destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız onlar ile ülkemizin arasındaki bağı kuvvetlendirmek. Benim için yurtdışında yaşayan Türkler ve bu ülke için yaptıkları önemli bu bağlamda da bazen ortaklaşa projelerde yapıyoruz.
 
Örneğin Süleyman Demirel Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu BYS bölümü mezun öğrencim Evren Cebeci ile Antalya da gençlere yönelik çalışmalarımız oluyor. Evren kardeşim birazda bana olan saygısı nedeniyle Antalyaspor ve Alanyaspor takımları altyapı futbolcu da verdi. Lokman Erdoğan profesyonel sözleşme de aldı. Mesleğe ilk başladığım yıllarımda öğrencim olan rahmetli Fatma da gönderdikleri ile Döşemealtı ilçesinde kıyafet ve sağlık ürünleri dağıtmıştık. Okullara da sağlık dolapları kurmuştuk.
 
Gelelim yazımızın başlığına. Yurtdışında yaşayan Fatime Okuyucu'nun eş başkanlığını yaptığı Ruhr Veliler Birliği çalışmalarını size aktarayım. Öncelikle birlik Türkçe dilini çocuklara öğretilmesi için çalışmalar yapıyor. Sonra korona döneminde korona önlemleri sebebiyle online imkanların öne çıktığı şu dönemde resim, şiir, öykü ve masal yarışması, her hafta bir atasözü, masal saati ve ders materyali paylaşımı gibi konularda projelerle veli ve öğrencilere hizmet ulaştırmış.
 
“Sosyal Sorumluluk ”olarak bu çalışmada benim ilgimi çeken Türkçe yazılma şartı ve Türkçe öğretmenlerin değerlendirmesi. düşünsenize aslında yurtdışında yaşayan ve komşumuz olan insanlarımız ana dillerini çocuklarına öğretmeye çalışıyor. Bu çalışmada daha da güzel bir şey. Her hafta bir atasözü çalışması. Yurtdışında yaşayan çocuklarımız özümüz olan atasözlerini öğrenmeye çalışıyor. Atasözlerimizle ilgili resimler yapmış. Her çocuğun çalışması da yayınlanmış. Artı korona döneminde her hafta masal saati anlatmışlar. bunların hepsi de spesifik çalışmalar.
 
Fatime hanım ve derneğinin çalışmaları ile ilgili köşe yazısı da yazacağız. Kültürel anlamda türkü geceleri düzenlemişler. Bu türkü gecelerinde benimde yakınım olan Sümer Ezgü de konuk sanatçı olarak yer almış. Bu çalışmalar ana kimlik ve dil yerleşmesi için önemli ve Türkçe de yurtdışında yaşayan çocuklarımız için bu çalışmaların önemi var. Bakalım bizde inşa-Allah ortaklaşa çalışmalarımız olacak.
Bu yazı toplam 1008 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim