Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2299.076
    %1.02
  • Dolar
    32.3237
    %0.22
  • Euro
    35.0632
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlıkçılar mitinge hazırlanıyor
24 Mayıs 2022 Salı 16:13

Sağlıkçılar mitinge hazırlanıyor

Sağlık emek meslek örgütleri, Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 29 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” mitingine hazırlanıyor. “Beyaz Miting” öncesinde Antalya Tabip Odası’nda biraraya gelerek basın

Sağlık emek meslek örgütleri, Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 29 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” mitingine hazırlanıyor. “Beyaz Miting” öncesinde Antalya Tabip Odası’nda biraraya gelerek basın toplantısı düzenleyen sağlık emek meslek örgütleri temsilcileri, tüm sağlık çalışanlarını mitinge katılmaya çağırdı.

 

Antalya Tabip Odası’nda Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 29 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” temalı miting ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Antalya’daki sağlık emek örgütleri temsilcileriyle birlikte düzenlenen toplantıda, mitinge katılım için tüm sağlıkçılara çağrı yapıldı. Toplantıya, Antalya Tabip Odası, Antalya Dişhekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri katıldı.

sam-1625.jpg

“HEP BİRLİKTE YAN YANA, OMUZ OMUZA OLALIM”

Halkın ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek herkesi 29 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan mitinge katılmaya davet eden Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, “Bu mücadele hepimizin. Taleplerimiz bizim için, sizin için hepimiz için. Sağlık hakkı mücadelesinde yan yanayız. Gelin hep birlikte sağlığımıza, yaşamlarımıza sahip çıkalım. 29 Mayıs’ta Ankara’da birlikte el ele, yan yana, omuz omuza olalım” dedi.

 

“HASTALAR HAFTALARCA RANDEVU ALAMIYOR”

Yetkililerin, “Sağlık reformu yaptık, kuyrukları kaldırdık, herkes çok iyi hizmet alıyor. Bütün hastaneleri vatandaşlara açtık, isteyen istediği hastaneye gidiyor” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, “Hastalar günlerce, haftalarca telefonla randevu alamıyor. Aldığında ise 5 dakikadan fazla muayene odasında kalamıyor. Özel hastaneler para tuzağı oldu. Kapısının önünden geçmek bile cesaret istiyor” diye konuştu.

prof-dr-taha-karaman-1.jpg

“ŞEHRİN KİLOMETRELERCE DIŞINDA HASTANE AÇIYORLAR”

Sağlık hizmetleri ve harcamalarının tamamının Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınmadığını belirten Karaman, “TÜİK verilerine göre dahi 2020’de SGK’nın yapmış olduğu 128 milyar TL sağlık harcamasına karşı hane halkları sağlık harcamaları 40 milyar TL’yi aştı. ‘Devletin cebinden tek kuruş harcamadan hastane kuruyoruz’ dediler. Yaptırdıkları hastanelere 2022 yılı için ayrılan bütçe 21,6 milyar TL’yi buluyor. ‘Şehir hastanesi yapıyoruz’ diyorlar. Merkezlerdeki hastaneleri kapatıp şehrin kilometrelerce dışında hastane açıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“SAĞLIK KURUMLARI TIKANDI”

“Koronadan ölen canlarımızın sayısı resmi rakamlara göre 100 bini, gerçek rakamlara göre ise 290 bini buldu” diyen Karaman, “Yürüttükleri politikalar ile sağlık kurumları tıkandı, vatandaş bugün 3 ay, 6 ay sonrasına randevu alabiliyor. ‘Salgın süresince işten çıkarmayı yasakladık’ dediler. COVID-19 salgını döneminde yaşamak için çalışmak zorunda bırakılanlar, KOD-29 ile işsizliğe ve açlığa mahkum edildi. Türkiye salgın döneminde vatandaşına doğrudan destek sunan ülkeler arasında sondan ikinci sırada” ifadelerini kullandı.

 

“ÇÖKÜŞÜN ALTINDA EZİLİYORUZ”

“Ekonomi de sağlık sistemi de çöktü” diyen Karaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlar, hastalar, sağlık emekçileri hep birlikte bu çöküşün altında eziliyoruz. Ülkenin bütün kaynaklarını yandaş holdinglere peşkeş çeken ekonomi politikalarının bedelini her gün daha da yoksullaşan hayatlarımızla; başarısız ve tutarsız sağlık politikalarının bedelini canlarımızla ödüyoruz. Biz sağlıklı bir toplum için bu mesleği seçenler, bu sistem hastalık, sağlıksızlık, ölüm üretiyor diyoruz. Hem emeğimiz hem de halkın sağlık hakkı için sözümüz var diyor, 29 Mayıs Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin mitinginde buluşuyoruz. Bütün yurttaşları 29 Mayıs’ta birlikte el ele, yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz.”

 

“CEZALARIN CAYDIRICI OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

3 gün önce İstanbul’da işlenen diş hekimi cinayetini hatırlatan Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Gassan Yücel ise, “Yakın zamanda sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için bir kısım değişiklikler yapıldı ama bu değişiklikler çalışmaya başlamadan bir kadın meslektaşımız İstanbul’da kendi muayenehanesinde hunharca katledildi” dedi. Cinayetin derin üzüntüsünü içlerinde yaşadıklarını belirterek bir şeylerin değişmesine dair inançlarının devam ettiğini kaydeden Yücel, “Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama fiili tutuklama sebebi olarak kanuna eklendi ama öngörülen ceza miktarlarının caydırıcı olmadığını görüyoruz” diye konuştu. Cezaların infazında değişiklik yapılması gerektiğini ifade eden Yücel, “Bütün bunları söyleyebilmek adına Pazar günü mitingde olacağız” açıklamasında bulundu.

gassan-yucel.jpg

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” diyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Başkanı Dr. Kaan Taşer ise, “Sağlıksızlık üreten bu sağlık sisteminin yükü altında ne bizlerin ne de toplumun ezilmesine sessiz kalacağız. Sağlıkta yaşanan bu ağır krizin sorumlusu bizler değiliz. Uzun ve yoğun çalışma saatlerine, kötü ve güvencesiz çalışma koşullarına rağmen gösterdiğimiz özveri, bu olumsuzlukları dayatan sağlık sistemi altında eziliyor. Sorunların özveri ile çözülemeyecek kadar derin olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ki hastalıklardan beslenen sisteme rağmen, işyerlerimizde umut olan, şifa olan bizler daha sağlıklı bir geleceği de inşa edebiliriz. Hakkımız olanı alana, toplumun sağlık hakkını önceleyen sağlık politikalarını inşa edene kadar mücadeleye devem edeceğiz” ifadelerini kullandı.

dr-kaan-taser.jpg                                                  

“ANKARA’YI BEYAZA BOYAMAYA GİDİYORUZ”

“Emeğimize, haklarımıza, toplumun sağlık hakkına sahip çıkıyoruz” diyen Taşer, “Hekimler, diş hekimleri, veteriner hekimler, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler, ebeler, paramedikler, radyoloji teknisyenleri ve teknikerleri, sağlık işçileri, akademisyenler, tüm sağlık sosyal hizmet üreticileri, öğrencisinden emeklisine sağlıklı bir toplum için bu mesleği seçen herkes Ankara’yı beyaza boyamaya gidiyor” diyerek herkesi mitinge katılmaya davet etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 5400 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim