

Suçlu gen değil yaşam şekliniz
Antalya Konyaaltı Belediyesi'nin, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü'nde ilkini başlattığı Halk Sağlığı Buluşmaları'nda vatandaşları bilgilendiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tunca Pişkin, "Tansiyon hastası olunca anne babanızı suçlamayın. Suçlu gen değil, yaşam şekliniz" dedi.
Konyaaltı Belediyesi'nin ilçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları önlemek adına vatandaşları bilinçlendirmek için düzenlediği "Halk Sağlığı Buluşmaları" ilgi gördü. Buluşmaların ilki 17 Mayıs Hipertansiyon Günü'nde Konyaaltı ilçesinde bulunan Siteler ve Gürsu Sahil Emekli Kahvesi'nde gerçekleştirildi. Etkinliklerde uzman doktorlar vatandaşları bilgilendirirken, belediyenin sağlık personelleri ise etkinlik süresinde vatandaşların tansiyonunu ölçtü.
Tansiyon önlenebilir
Gürsu Sahil Emekli Kahvesi'ndeki etkinlikte vatandaşlara hipertansiyon hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tunca Pişkin, "Hipertansiyon kan basıncının yükselmesidir. Tansiyon hastalığı önlenebilir veya geciktirilebilir bir hastalıktır. O nedenle bizim koruyucu hekimliğe önem vermemiz gerekiyor" dedi.
Anne babamızı suçlamayalım
Tansiyon hastalığının yüzde 95'inin nedeninin bilinmediğini, daha çok hastalığın genetik olarak bilindiğini dile getiren Dr. Pişkin, "Annemizi babamızı suçlamaya gerek yok bence. Çünkü bu geni aktive eden tamamen bizim yaşam tarzımızdır. Yememiz, içmemiz, hareketlerimiz ve strestir. Bedensel, manevi yorgunluk ve tütün mamulleri de en önemli nedenler arasındadır. Suçlu olan gen değil, yaşam tarzımız, yaptıklarımızdır" diye konuştu.
Tansiyon hastalarının hareketli olması gerektiğine de vurgu yapan Dr. Pişkin şunları söyledi:
"Tansiyon hastaları her gün 1 saat orta tempolu yürüyüş yapmalı, günde 2 litreden fazla su tüketmeli, salça, turşu, beyaz ekmek gibi tuzlu besin maddelerinden uzak durmalıdır. Sodyumu az olmadığı sürece maden suyu tüketimini de önermiyorum. Ayrıca stresten de uzak durmaları gerekir."
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ERDEM: "2026 BÜTÇESİ ADALETSİZLİK BELGESİDİR"
- HATAY’DA MÜSTAKİL EV ALEVLERE TESLİM OLDU
- İŞÇİLERİN KALDIĞI KONTEYNER YATAKHANE ALEVLERE TESLİM OLDU
- YAŞAM İÇİN SON ÇIĞLIĞI 4’ÜNCÜ GÜN DUYULDU: DAĞIN ZİRVESİNDE MAHSUR KALAN GENÇ İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU
- DAĞIN ZİRVESİNDE MAHSUR KALIP ÇIĞLIĞINI 4 GÜN SONRA DUYURABİLEN GENÇ: "DEVLETİMDEN ALLAH RAZI OLSUN, GELMESELER ÖLECEKTİM"
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































