Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Takımlar Kamp İçin Antalya’da

14 Ocak 2020 Salı 05:00

Antalyamız eşsiz bir doğaya sahip. Bu eşsiz doğa da Antalyamız için çok büyük şans. Futbol ülke ekonomisi anlamında önemli bir yer tutuyor. ekonomik olarak futbolun en kadar önemli bir endüstriyel hizmet olduğunu maalesef Antalya otelleri dışında belki anlayan da yoktur. Ülkemizde yaz ve kış ayları kamp için yeterli sahaların oluşturulması takımların harcamalarını ülke içerisinde yapmasını sağlayacaktır.
  Yurtdışı yaz ayları kampları takımlar için oldukça yüksek maliyetler oluşturmaktadır.  Oysa ülkemizin yaz aylarında da oksijen depolayacağı güzel alanlarımız vardır. Bu anlamda son yıllarda Erzurum ve Topuk yaylası öne çıkmaktadır. bölgemizde ise Isparta ili sınırları içerisinde Davraz vardır. Takımların kamp maliyetleri oldukça yekunlu harcamalar içerir. bu anlamda ülke sınırları içerisinde yaz ayları kamplarının kalması da önemli bir gelir kapısı olacaktır.
  Kış aylarında da Antalya neredeyse ikibine yakın takımı misafir ediyor. Bu şehir ekonomisine oldukça önemli kazanç. gönül ister ki Avrupa’nın büyük takımları da gelsin. elbette bunun için de kentinde üstüne düşen şeyler var. düşünsenize İtalya Kupası Antalya stadyumunda yapılsa şehir tanıtımına nasıl katkı koyar.
   Kamp için benim yakınım olan Almanya futbol federasyonu altyapı sorumlularından Evren cebeci de var. Kendisi Manavgat ilçesindeydi. Daha önceki kampları Antalya’nın Kemer ilçesindeydi. O bile bu şehrin ekonomisine kazandırıyor. Ayrıca altyapı oyuncularının aklına Antalya ve Alanya takımları yerleşiyor. Bakınız kendisinin antrenman yaptırdığı çocuklardan şu anda profesyonel olan ve Kemerspor ile Antalyaspor’a da kazandıran Lokman Erdoğan var. Alanya altyapısına da bir oyuncu vermişti. 
     Son olarak kamplar için saha lazım. Bu arada amatör maçların daha rahat oynanması için de merkezde sahaların sayısının arttırılması lazım. Belediyelerin parklarının da uygun olanlarının ilerleyen zamanlarda amatör spor kulüplerinin antrenman sahaları olarak kullandırılmasında yarar görüyorum.

Bu yazı toplam 1408 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim