Bugün 05 Mart 2026 Perşembe
- IMKB
% - Altın
7306.37
%0.49 - Dolar
43.9882
%0.08 - Euro
51.2737
%0.12
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 12:18 - BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 12:18 - CW ENERJİ’DEN SANAYİYE YEŞİL ENERJİ DESTEĞİ
- 12:18 - KEMER’DEN ALMANYA’DA TUR OPERATÖRLERİNE SIKI MARKAJ
- 12:08 - KUMLU’DA YERLİ IRK HAYVANLARLA BÜYÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN İŞLETME İNCELENDİ
- 12:08 - TARSUS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE BERAT GÜNÇİÇEK ATANDI
- 12:03 - HATAY’DA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER MÜFTÜLÜĞÜN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 12:03 - MANAVGAT’TA OTOMOBİLLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETLİ YARALANDI
- 11:58 - KEPEZ’DE 32 BİN 383 ÖĞRENCİYE GÖZ TARAMASI
- 11:58 - KEPEZ’DE KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL ATÖLYE VE SÖYLEŞİ
- 11:58 - ANTALYA’DA OTOMOBİL ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI: 3 YARALI
- 11:53 - SAVAŞ HABERLERİ ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR
- 11:53 - AKDENİZ’DE METRUK BİNALAR BİR BİR YIKILIYOR
- 11:48 - MİDİBÜSLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETLİ YARALANDI
- 11:48 - KASKTAN CEZA YEMEMEK İÇİN PLAKASINI KAPATTI, YEDİĞİ CEZAYI GÖRÜNCE HAYATININ PİŞMANLIĞINI YAŞADI
- 11:48 - VALİ MASATLI, MUHTARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

KAHRAMAN KÖKTÜRK / KONUK YAZAR


Türk Futbolu İçin Tehlike
17 Ağustos 2019 Cumartesi 12:27
Bakınız Avrupa Kupalarında Türk takımlarını tehlikeler bekliyor. Israrla Avrupa Kupalarını ikinci plana atan Türk takımlarının yansıması olarak ilerleyen dönemlerde daha az takımla ve Şampiyonumuzun da eleme amçı oynayacağı düzenlemelere doğru gidiyoruz.
Avrupa Kupası gelir demek vitrin demek ama bizim takımların sığ düşünceleri Avrupa da istenilen başarıları getirmiyor. Bakınız ben hala UEFA Kupasında Antalya-Werder Bremen maçının biletini saklıyorum. Avrupa da Werder Bremen’i yenen ilk Türk takımıyız. Antalya oynadığı UEFA maçlarında sadece bir kez kaybetti.
O kaybettiği takım daha sonra Almanya şampiyonu oldu. Ama ne hikmetse daha sonraki yıllarda Türk takımları Avrupa kuplarını önemsemez oldu. Etrafımda ısrarla Avrupa kupalarına sürekli dört büyüklerin gitmesi gerektiğini söyleyenlere hep Antalyaspor örneğini veriyordum. Biz sadece bir maç kaybettik diyordum. Son yıllarda özellikle Başakşehir takımı Avrupa maçlarını hep önemsemedi. Ülke genelinde aldığı puan ortalaması maalesef 1,2 gibi o bütçeye o takıma yakışmayacak oranlar.
Abdullah Avcı benim çok beğendiğim bir antrenör ama asla kriz anında lider antrenör değil diyenleri haklı çıkartacak şekilde davrandı. Umarım bu sene Beşiktaş ile Avrupa da başarılı sonuçlar alır. Yoksa yine kendisi için yapılan eleştirileri haklı çıkartacak şekilde Avrupa’yı önemsemeden Lige yönelmez. Bu arada şunu demek isterim ki Türk seyircisi için artık başarı Türkiye değil Avrupa olmalıdır. UEFA da bizi başarı ile temsil eden takımlardan birisi de Osmanlıspor oldu. Gruplardan çıkarak Avrupa da üst tura çıktı.
Kardeş takım Akhisarspor sadece 1 puan alarak Avrupa macerasını sonlandırdı. Bursaspor şampiyon olduğu sene sadece 1 puan topladı. Bir ara Beşiktaş Şenol Güneş döneminde namağlup gruplardan çıkmıştı. Ama bunlar yeterli gelmiyor. Takımlarımız ve ülkemiz için önemli puan ve getiri sağlayan UEFA organizasyonlarında biran önce toparlanmalıyız. Bu sene çok şükür ilk turu Malatyaspor geçti. Umarım yoluna devam eder. Başakşehir kendisinden daha kötü bir takım olan Olimpiyakos’a yenildi. Ama ikinci maç Avrupa ne demek bilen Okan Buruk umarım galip gelir. (Bu yazıyı yazarken ikinci tur maçları oynanmadı) Ben göğsünde Türk Bayrağı olan takımların o bilinçle oynamasını bekliyorum.
Bakınız ülkemizden futbolcu ihraç etmek istiyorsak bu tarz turnuvalarda mutlaka olmalıyız. Gerek marka gerekse ekonomik geliri için mutlaka başarı gerekiyor. Bu yüzden Trabzonspor-Malatyaspor-Başakşehir-Beşiktaş-Galatasaray mutlaka bol bol puan almalıdır. Haydi Tük takımları Avrupa da bol bol galibiyet gelsin.
Bu yazı toplam 1420 defa okunmuştur.
TEK SUÇSUZ YÖNETİM!..VEDAT GÜRHAN
ANTALYA’YA GÖÇÜ DURDURUNTURGAY ALP
ANTALYASPOR OYNUYORKAHRAMAN KÖKTÜRK
İNTERNET ALIŞVERİŞLERİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
3 MART 1924: EĞİTİM BİRLİĞİ VE CUMHURİYET YOLUNDA DEVAMPROF DR RAMAZAN DEMİR
FATMA NUR ÇELİK ANISINA…MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BÖLGEMİZDE GERÇEKLEŞEN HUKUKSUZ SALDIRGANLIK ÜZERİNEALİ İHSAN DİLMEN
SAYIŞTAYAHMET GEDİKAĞAOĞLU
EMEĞİN SON DÖNÜŞÜMÜ: MAKİNELEŞMEDEN YAPAY ZEKA ÇAĞINACEM ARÜV
BU BENİM HAYATIM MI, GERÇEKTEN?GÜRSEL KAYA
CUMHURİYETİMİZ VE LÂİKLİK İLKESİMUHARREM YELLİCE
İLYAS ALİ DAŞTAN İLE PEHLİVAN EMİNE ÜZERİNE SÖYLEŞİGAZANFER ERYÜKSEL
SAVAŞIN KANLI ELLERİ: NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?DİLEK DEMİRKAN
AKLIMA GELİR, ÜZÜLÜRÜM!BAHAR UYSAL HAMALOĞLU
YOLDA ZARAR ETTİKRAZİYE GÖK AKTAŞ
BİR 28 ŞUBAT YAZISITARIK ÇELENK
METİN ALTIOK İLE BİR YILBAŞI GÜNÜYUNUS YAŞAR
ALEVİLİĞİN SOLCULAŞTIRILMASIEŞREF URAL
AKIŞKAN DÜNYADA YAŞAMAKNİNA ŞAHİN
'HASAN HÜSEYİN KORKMAZGİL' ANISINA...HAKAN ERCAN
TANITIMDA ROMANTİZM Mİ GERÇEKLİK Mİ?NİZAMETTİN ŞEN
BENDE SAKLI KALMASIN -7OYA BOYSAN
SANAT VE ELEŞTİRİHALİL ERDEM
DEĞİŞKEN HİTAPLARŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
SPOR
BİRİ OTİZMLİ 2 ÇOCUĞUYLA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
ÖZDAĞ: "HERKESİN YASALAR ÖNÜNDE EŞİT OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"
'HASSAS KENTLEŞME ŞART'
ALANYASPOR-BAŞAKŞEHİR: 1-2
'ORMAN YANGINLARINDA ATIKLARIN ROLÜ' PROJESİNDE SON TOPLANTI YAPILDI
DTİK'İN ALMANYA ÇALIŞTAYI ANTALYA'DA YAPILDI
'BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI' BAŞLADI
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ VE EŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





