- IMKB
% - Altın
7300.11
%0.41 - Dolar
43.9835
%0.07 - Euro
51.1706
%-0.09
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 11:08 - ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN KASAP, MARKET VE FIRINLARA DENETİM
- 10:58 - BAŞKAN GÖRGEL, MİNİKLERİN TEKNE ORUCU HEYECANINA ORTAK OLDU
- 10:48 - HİNT OKYANUSU’NA ÖZGÜ ‘PORTAKAL BENEKLİ LAGOS’ MERSİN’DE TEZGAHA ÇIKTI
- 10:48 - MAAŞINA ZAM İSTEDİ, İŞİNDEN OLDU: TAKSİ ŞOFÖRÜ KADIN NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI
- 10:48 - ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU YENİLEDİ
- 10:28 - İFTARDA TÜKETİLEN ŞALGAM, MİDEYİ DESTEKLİYOR
- 10:28 - KOZAN’DA "EMEKLİLER KIRAATHANESİ" KURULUYOR
- 10:23 - MERSİN’DE YURT DIŞINA KAÇIRILMAK İSTENİLEN BİNLERCE TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ
- 10:23 - ALEV TOPUNA DÖNEN TOFAŞ’TAN GERİYE DEMİR YIĞINI KALDI
- 10:18 - HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 6 BİN 615 HANEDE TEMİZLİK YAPTI
- 10:18 - BURDUR’DA MERADA KORKUTAN YANGIN
- 10:18 - MİSAFİRLİĞE GELDİĞİ EVİN CAMINDAN ÇIKARAK KAYBOLAN GENÇ 13 GÜNDÜR ARANIYOR
- 10:13 - MUT’TA BİR EVİN ÇATI KATINDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU
- 10:03 - GÖNÜLLÜ OLARAK ÜLKESİNE DÖNEN SURİYE’Lİ KAÇAK YOLLA TÜRKİYE’YE GİRERKEN YAKALANDI
- 09:58 - KARI-KOCA TARTIŞMASINDA KADIN KOCASINI BIÇAKLADI

KAHRAMAN KÖKTÜRK / KONUK YAZAR


Yabancı futbolcu kuralı devam etsin
Son günlerde özellikle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ülkemizde uygulanan 14 yabancı kuralı ile ilgili sınırlama geleceğini beyan ediyor. özellikle yabancı futbolcu serbestliği tanındıktan sonra yurt dışına giden oyuncu sayısının ne kadar arttığını gören olmadan takımlarda Türk oyuncu oynasın demek yeterli olmaz.
Bende Türk futbolcusunun oynaması taraft arıyırım. Eğer oyuncu iyiyse zaten o yabancı kulübede kalır. örneğin Antalyaspor da Ufuk kadroda Fredy yedek. Demek ki hocada cesaretli olursa genç oyuncu oynuyor.
Bu kural Anadolu takımlarının dört büyüklere karşı kora kor mücadele etmesini sağladı. Ülkemizde yetişen genç oyuncuların yurt dışına gitmesini sağladı. Öbür türlü oyuncu parladığı zaman dört büyüklerle sözleşme imzalayarak ülke sınırları içerisinde kalacaktır.
Yabancı oyuncu sınırlarından dolayı şimdi Antalyaspor da oynayan Tarık Çamdal’ın aldığı transfer ücreti unutulmamalıdır. Bence Galatasaray da Tarık haricinde Selçuk Yılmaz da asla Avrupa da alamayacağı sözleşmelere imza atmıştır Bakınız yabancı serbestliği sayesinde Nazım Sangare bizde oynuyor.
Yabancı futbolcu kısıtlaması geldiği zaman Nazım Sangare büyük ihtimalle dört büyüklere imza atacaktır. Sonrasında Antalyaspor da 30 maç oynuyorsa orada belki de 10 maç yapacaktır. Şimdi sürekli oynadığı bir takım ve yedek kalacağı takım futbolcu açısından hangisi doğrudur. Ayriyeten Antalyaspor sayesinde Türkiye Milli Takım formasını giymiştir. Öbür türlü yedek oyuncu olarak yeterli zamanı alamadığı için ne olacak.
Milli takım bir oyuncudan da olacaktır. Şu anda Antalyaspor kötü gitmektededir. Ama bu Bülent Korkmaz’ın genç oyunculara şans verdiği gerçeğini değiştirmez. Bakın bu ara kötü performans sergilese de hocanın oynattığı Bahadır sonra geçen sene Doğukan bu sene Ufuk. bu çocukların hepsi yirmi yaşlarındadır.
Demek ki illaki yabancı oyuncu oynat diye bir kural da yok. Yeter ki oyuncuna güven. Yıllar önce Oğuz Çetin altyapıdan oyuncu çıkmaması ile ilgili olarak bizde yedek oyuncu sıkıntısı var demişti. Yabancı kuralı olduğu için yıllarca Selçuk Şahin Fenerbahçe formasını giydi. Bu da neye sebep oldu. Alttan PAF takım oyuncusunun A takımda önce yedek olarak kadroya girmesine engel oldu. Oysa yedek oyuncu Selçuk kadar kaliteli olmasaydı Selçuk bir Anadolu takımında sürekli olarak forma giyerken PAF oyuncusu da belirli maçlarda süre almaya başlayacaktı.
Bu konuyu anlatan Fenerbahçe efsanesi Oğuz Çetin’dir. Birde bu yabancı oyuncu sınırlaması konusunda kulüplere de kızılması gereken çok nokta var. Eğer bu kadar hatalı transferler yapmasalar ekonomiyi bu kadar bozmasalar şu krizler yaşanmazdı. Ben Bülent hocanın yerli oyuncu oynatma cesaretini takdir ediyorum.
Demek ki genç oyuncu oynatmak için cesur olacaksın. Burada tehlike çanlarının bizim için çaldığını görmediğimi sanmayın. Görüyorum. hocayı eleştireceğimiz konular olabilir. Ama yerli oyuncu oynatma konusunda hocayı takdir etmek gerek. Başka birisi olsa büyük ihtimalle benimde çok beğendiğim Fredy kadroda olurdu ve Ufuk sürekli yedek kalırdı. Ama şimdi Türk futbolu Ufuk’u kazanıyor. Bu arada kendimizde bir eleştiri ile kapatalım.Bahadır bu ara formsuz stoper tandemi umarım biran önce düzelir.
TEK SUÇSUZ YÖNETİM!..VEDAT GÜRHAN
ANTALYA’YA GÖÇÜ DURDURUNTURGAY ALP
ANTALYASPOR OYNUYORKAHRAMAN KÖKTÜRK
İNTERNET ALIŞVERİŞLERİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
3 MART 1924: EĞİTİM BİRLİĞİ VE CUMHURİYET YOLUNDA DEVAMPROF DR RAMAZAN DEMİR
FATMA NUR ÇELİK ANISINA…MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BÖLGEMİZDE GERÇEKLEŞEN HUKUKSUZ SALDIRGANLIK ÜZERİNEALİ İHSAN DİLMEN
SAYIŞTAYAHMET GEDİKAĞAOĞLU
EMEĞİN SON DÖNÜŞÜMÜ: MAKİNELEŞMEDEN YAPAY ZEKA ÇAĞINACEM ARÜV
BU BENİM HAYATIM MI, GERÇEKTEN?GÜRSEL KAYA
CUMHURİYETİMİZ VE LÂİKLİK İLKESİMUHARREM YELLİCE
İLYAS ALİ DAŞTAN İLE PEHLİVAN EMİNE ÜZERİNE SÖYLEŞİGAZANFER ERYÜKSEL
SAVAŞIN KANLI ELLERİ: NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?DİLEK DEMİRKAN
AKLIMA GELİR, ÜZÜLÜRÜM!BAHAR UYSAL HAMALOĞLU
YOLDA ZARAR ETTİKRAZİYE GÖK AKTAŞ
BİR 28 ŞUBAT YAZISITARIK ÇELENK
METİN ALTIOK İLE BİR YILBAŞI GÜNÜYUNUS YAŞAR
ALEVİLİĞİN SOLCULAŞTIRILMASIEŞREF URAL
AKIŞKAN DÜNYADA YAŞAMAKNİNA ŞAHİN
'HASAN HÜSEYİN KORKMAZGİL' ANISINA...HAKAN ERCAN
TANITIMDA ROMANTİZM Mİ GERÇEKLİK Mİ?NİZAMETTİN ŞEN
BENDE SAKLI KALMASIN -7OYA BOYSAN
SANAT VE ELEŞTİRİHALİL ERDEM
DEĞİŞKEN HİTAPLARŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
BİRİ OTİZMLİ 2 ÇOCUĞUYLA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
ÖZDAĞ: "HERKESİN YASALAR ÖNÜNDE EŞİT OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"
'HASSAS KENTLEŞME ŞART'
ALANYASPOR-BAŞAKŞEHİR: 1-2
'ORMAN YANGINLARINDA ATIKLARIN ROLÜ' PROJESİNDE SON TOPLANTI YAPILDI
DTİK'İN ALMANYA ÇALIŞTAYI ANTALYA'DA YAPILDI
'BURDUR EĞİTİM ÇALIŞTAYI' BAŞLADI
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ VE EŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





