Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

26 Ağustos 1071 ve 30 Ağustos 1922

05 Eylül 2018 Çarşamba 02:12
  Türk Ulusu için 26 Ağustos1071 neyse, 30 Ağustos Zafer baya mı aynı şeyi ifade eder.
  Malazgirt Komutanı Alp Aslan neyse, Mustafa Kemal Atatürk tıpkının aynısıdır. 
 
  Büyük Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatoru  IV. Romen Diyojen’i  arasında olan savaşın muzaffer komutanı ne ise Yedi devletle savaşıp büyük Komutan, siyaset ve devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk tıpkının aynısıdır.
 
  Türkiye’nin bir karış toprağı için, vatanının bölünmez bütünlüğü için çanını hain düşmana siper eden şehidimiz ne ise demokrasi ve özgürlükler için şehit olan aynı mertebededir.
 
  Cennet ülkemin toprakları için göğsünü düşman kurşununa siper eden her hangi bir Şehidin asla ve katta bir diğerinde farkı yoktur. 
 
  Bir karaman komutan Anadolu topraklarını Türk yurdu olmasının kapısını açarken, bir diğer değerli komutan, siyasetçi ve devlet adamı Cumhuriyeti kurmuş, Yurdunu, Milletini Medeni ülkelerin seviyesine çıkarmak için demokrasiyi getirmiş, Al Bayrağın gölgesinde hür ve özgür yasması için bir ilke imza atmış.
 
   Bugün, Yurt içinde ve ülke dışında aklı hür, vicdanı hür ve saygın bir ülkenin vatandaşı olarak geziyorsak eğer; o günden bu güne kadar vatanı için çalışan, didinen, üreten, keşifler yapan, sanayici iş adamları, işçisi, köylüsü, tarım üreticisi dâhil olmak üzere demokrasi için savaşan ve şehit olanların hepsi bizim onurumuz, gururumuz ve şerefimizdirler.
 
Birini bir diğerinden ayırmak benim nazarımda ahlaktan ve akıldan yoksundur. Ya da akıllı kıt biridir.
 
   O gün den bu güne irili ufaklı kurulan Türk beylikler, devletler, İmparatorluklar ve en son Türkiye Cumhuriyeti devleti dâhil olmak üzere tüm kurucular ve kurtarıcılar, ülkemiz için her alanda her türlü fedakârlığı yapan her biri dün olduğu gibi bugün ve yarın da bizim refahımız, vatanımızın taşıdır, çimentosu ve mayasıdır.
 
  Ortadoğu coğrafyasında ki Müslümanların geneli halen millet olamazlarken, Aşiret devleti kimliği taşıyorlarken, çadırcılığı devlet sananlar açlık ve sefaletlerle boğuşurlarken, din ve mezhep kavgaları içinde boğuşuyor olmaları Alp Arslanları, Muhteşem Süleymanları, Cihan padişahı Fatihler ve Atatürkleri olmayışındandır.  
 
  Bu nedenle; bizler her zaman ve her dönem Milli karamanlarımıza ve Ülkemizin geleceği için çalışan herkese “birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” çalışmak ve bir birimize sahip çıkıp kenetlenmemiz gerekir.
 
  Gök Kubbe altında, bayrağımızın dalgalandığı her santim metre karesinde yaşamaya devam eden Alevi, Sünni, Şafii, Türk, Kürt, Laz, Çerkez Abaza, Ermeni, Yahudi gibi onlarca ırk ve inançta yaşayan ülkemin insanları, Millet için, refah ve demokrasi için bir tuğla koyan herkes bizim milli karamanımızdır. 
 
(KONUK YAZAR) Binali Efe
Bu yazı toplam 3161 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim