Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.714
    %0.72
  • Dolar
    32.3523
    %0.27
  • Euro
    34.949
    %0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adana’da Koytenner Kentte “Saya-adana Atölyesi” Projesi Hayata Geçiriliyor
25 Mayıs 2023 Perşembe 17:43

Adana’da Koytenner Kentte “Saya-adana Atölyesi” Projesi Hayata Geçiriliyor

Adana'da depremzedeler için kurulan geçici konteyner kentte Psikososyal Destek Merkezi ve kadınlar için önemli bir geçim kaynağı olabilecek "Saya-Adana Atölyesi"...

Adana'da depremzedeler için kurulan geçici konteyner kentte Psikososyal Destek Merkezi ve kadınlar için önemli bir geçim kaynağı olabilecek "Saya-Adana Atölyesi" kurulmasına ilişkin projenin imza töreni gerçekleştirildi.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projelerin imza töreninde konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, "Tüm ülkemizi derinden sarsan depremlerin vatandaşlarımızda oluşturduğu olumsuz etkileri silmek adına önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce hazırlanan "Psikososyal Destek Merkezi" ve Ticaret İl Müdürlüğünce hazırlanan "Saya-Adana Atölyesi" projeleri hakkında bilgi veren Vali Elban, "Psikososyal Destek Merkezimizde afetzede vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek hizmeti vererek, vatandaşlarımızın deprem sonrası yaşadığı psikolojik rahatsızlıkları önlemeyi ve onların iyilik hallerini arttırarak normal yaşamlarına yeniden dönmelerine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Saya-Adana Atölyesi'ne de değinen Vali Elban, kentte sayacılığın önemli bir ekonomik faaliyet alanı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Ancak ayakkabının üst bölümü olan saya üretimi yapabilenlerin sayısı zamanla azalmıştır. Makine kullanımının yanı sıra mutlaka el emeği gerektiren sayacılık, kadınların çalışmasına oldukça uygundur. Kuracağımız atölyemizin ekonomik zorluk yaşayan depremzede kadınlarımız için önemli bir geçim kaynağı olacağını düşünüyoruz. Kadınlarımız sayacılık alanında mesleki yetkinlik kazanacak, atölyede üretim yaparak ekonomik yönden güçlenecektir. Bu proje ile atölyede üretilen sayaların kooperatif üzerinden yerel ayakkabı üreticisi işletmelere satıldığı sürdürülebilir bir iş modeli oluşturulmasını; böylece dezavantajlı depremzede kadınlarımıza ekonomik bağımsızlık kazandırmayı amaçlamaktayız."

Depremzedelerin hayatlarını normalleştirmeye yönelik var güçleriyle çalıştıklarını belirten Vali Elban, projeler için atılan imzaların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim