- IMKB
% - Altın
4360.218
%0.56 - Dolar
39.3881
%-0.21 - Euro
45.3958
%0.04
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
- 14:54 - Ferdi Zeyrek İçin Muratpaşa’da helva dağıtıldı
- 10:43 - Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü, 25 yıldır bekleyen araçlar var
- 10:43 - Antalya’da Diz Kireçlenmesine Çift Aşamalı Tedavi: Yürüyemeyen Hasta Ayağa Kalktı
- 10:43 - Alanya’da kurban satış yerleri doldu
- 10:43 - Sigarayı Bırakmak Uzun Vadede Depresyon Ve Anksiyete Belirtilerini Azaltıyor
- 10:43 - Prematüre Bir Bebeğin Yaşam Mücadelesi, Yapay Zekâ Destekli Uygulamaya Dönüştü
- 16:48 - Alanyaspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı
- 16:25 - Akdeniz Üniversitesi'nde KAP çalıştayı
- 16:23 - 1. Hukuk Fakültesi Mezunları Pilav Günü
- 15:39 - Meyve fiyatları rekor kırıyor!
- 15:37 - ‘’BU YOLLAR YAKIŞIYOR MU?!’’
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





AGC ve Nürnberg Basın Kulübü
Bugün tam 20 yıl önce belleklerde şekillenen ve sonrasında da işbirliği protokolü ile hayata geçirilen bir gönül köprüsü projesinden söz etmek istiyorum.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Basın Kulübü arasında 20 yıl önce imzalanan işbirliği protokolü bugün çok geniş bir kitleye hitap etmesi bakımından önemli.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Basın Kulübü kardeşliğinin 20. Yılı kapsamında geçtiğimiz günlerde oldukça verimli bir ziyaret proğramı gerçekleştirildi.
Antalya’da farklı medya kuruluşlarında görev yapan 16 gazeteci ile birlikte 5 günlük bir ziyaret için Almanya’ya gittik. Bu ziyarette Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’in de yer alması bu ziyareti daha da anlamlı hale getirdi.
Mesleki gezi boyunca her şeyden önce Antalya Valisi Hulusi Şahin’i daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Antalya Valisi Şahin son derece donanımlı, kent ve ülke hassasiyetlerine bağlı, bilgili, geleceğe dönük söylemleri ve realist yaklaşımları ile farkını hissettirdi.
Sosyal, kültürel, ekonomik ve güncel gelişmeler eksenli gezi programında farklı kurum ve kuruluşlara yaptığımız ziyarette adeta gündeme damga vuruldu.
Almanya ile tarihten gelen işbirliğimizin geldiği boyutu daha net hatlarıyla görme ve gözlemleme fırsatı bulduk.
AGC heyeti olarak adeta kültür elçisi görevini üstlendiğimiz bu programda yeni yüzler kadar, tanıdık simalarla yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadık.
İşbirliği protokolü kapsamındaki ziyaretlerimiz ve gezilerimiz boyunca gazeteci kimliğimle hep bir karşılaştırma yaptım.
Nürnberg, Bavyera, Münih gibi şehirlerde gerçekleştirdiğimiz ziyaret ve temaslarda şehir kimliği, planlama, koordinasyon ve ulaşım gibi konularda karşılaştırma yapma imkanım oldu.
Antalya birçok güzelliği bünyesinde barındıran bir şehir. Çok farklı zenginlikleri ve avantajları var. Denizi, tarihi yapıtları ve eşsiz plajları gibi…
Özellikle Nürnberg’deki yapılaşma modelini, ulaşım ve trafik eksenli çalışmalarını, tarım alanlarını gördükten sonra bazı konularda özeleştiri yapmamızın kaçınılmaz olduğunu gördüm.
Bu tespitlerimi ve gözüme takılan olguları daha sonraki köşe yazılarımda dile getireceğim.
Almanya’daki program süresince bizleri onurlandıran Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’e, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer’e, Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Dieter Barth’a, Türk dostu içimizden biri gibi hissettiğimiz Joachim Hauck’a, Nürnberg Havalimanı Komiser yardımcısı Çiğdem Oberlander’e, Corendon Hava Yolları Nürnberg Operasyon Sorumlusu Ferda Apaydın’a, gazeteciler arasında bu gönül köprüsü projesinin hayata geçirme sürecine katkı koyan Erdoğan Kahya’ya, Mevlüt Yeni’ye, Gürsel Kaya’ya ve son derece başarılı bir organizasyona imza atan, tüm katılımcı gazetecilerle birebir ilgilenen mevcut başkan İdris Taş’a teşekkür ediyorum.
5 günlük mesleki gezi boyunca yaptığımız yüzlerce haber, yazı, görüntü ve paylaşımlarımız hem yazılı basında, hem de sosyal paylaşım mecralarında oldukça etkili oldu ve gündem oluşturdu.
Bir anlamda ülkemizin ve şehrimizin tanıtım olgusuna başarılı bir programla yeni halkalar eklemiş olduk…
Emeği geçen ve sürece katkı koyan herkese gazetemiz adına teşekkür ediyorum.
Büyükşehir haşerede yine sınıfta kaldı!Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim