- IMKB
% - Altın
4336.357
%0.00 - Dolar
40.1508
%0.00 - Euro
47.0268
%0.00
- 00:08 - 2 haftada 39 aranan şahıs yakalandı
- 23:54 - Cami müezzini bıçaklandı
- 22:40 - CHP'li belediyelere ivedi talimat
- 21:11 - Çaylar, DEM’li olsun Usta..
- 20:37 - Yangında 50 dönüm arazi yandı
- 17:30 - Antalya’da yanan büfe küle döndü
- 13:08 - Yaralı kargayı arkadaşları buldurdu
- 12:41 - Yedek meclis üyeleri görevde
- 12:20 - Tente hayatını kurtardı
- 12:03 - Kadın şoför, kadın müşterilerinin gözdesi oldu
- 10:30 - Özel'den Antalya mitingi
- 00:15 - Plaj hentbolunda final heyecanı
- 23:49 - Paşa'nın Aslanı karşılandı
- 20:55 - Büyükşehire hafriyat operasyonu
- 20:30 - Başkanvekili Özdemir
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Akdeniz Üniversitesi ve kültürümüz…
Kültürümüz geleneklerimiz, göreneklerimiz ve sembol değerlerimiz o kadar zengin ki…
Yüzyıllardır süregelen ve atalarımızdan öğrendiğimiz değerlerimizi bugüne değin yaşatma noktasında gösterdiğimiz hassasiyet ve duyarlılık, kuşaklar boyu yeni güzellikler yaşatırken, mevcut olan ve bugüne değin yaşatılabilmiş kültürel yaşantımızın en yalın halinin örneklerini görebilmek mutlu ediyor bizleri.
Bu noktada bugün Akdeniz Üniversitesi’nin ‘’örnek’’ olabilecek bir yaklaşımından söz edeceğim.
Akdeniz Üniversitesi, öğrencilere Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla merkezi yemekhanesinde bölgeye özgü yörük yemekleri menüsü sunmaya başladı. Bu anlamda öğrenciler her ay farklı bir Yörük menüsü ile tanışacak.
Evet… Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilere Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla örnek bir proje başlatıldı. Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM) öncülüğünde hayata geçen projede, merkez yemekhanede her ay öğrencilere ve personellere Yörük yemekleri sunulacak. Her ay farklı bir Yörük menüsünün yer aldığı projede ilk menü önceki gün servis edildi.
Bu noktadan hareketle; yemek kültürümüzde farklı bir yeri olan yayla çorba, keşkek, etli nohut yemeği ve şekerpare tatlısından oluşan yemek listesi öğrenciler tarafından ilgi gördü. Özellikle Yörük kültürüne özgü lezzetlerin başında olan ve özel günlerde ikram edilen keşkek birçok öğrenci tarafından ilk kez tadıldı. Yemekler tamamen geleneksel yöntemlerle yapılırken, yemeklerin hazırlanma süreci bir gün önceden başladı.
YÖRKAM Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın öncülüğünde yaptıkları bu uygulamada amaçlarının farklı illerden Antalya’ya gelen öğrencilerin ve personelin bölgenin milli kültürünü yansıtan yemekleri tecrübe etmeleri olduğunu söyledi. Yemek ve beslenme kültürünün milli kültürün unsurlarından olduğunu ifade eden Doç. Dr. Uslu, “Yeme içme kültürü bir toplumu dışarıya tanıtan en önemli faktörlerdendir .Doğada yaşayan ve zamanla yarışan konar göçer yörük yemeklerinin çok pratiktir” dedi. Yörük yemeklerinin genel olarak ağırlığını buğday içeren çorbalar ve yemeklerin oluşturduğu bilgisini veren Doç. Dr. Fatih Uslu, her ay farklı Yörük lezzetlerinin tanıtımı yapacaklarını sözlerine ekledi.
Böylesi örnek uygulamayı çok önemsediğimi ve olumlu bulduğumu vurgulamak istiyorum.
Emeği geçenlere teşekkürler…
BAŞKANLARI KİMLER YAKAR?Gürsel Kaya
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Cami müezzini bıçaklandı
Elektrik tellerinden çıkan yangında 50 dönüm arazi yandı
İlçe arıtma suyuyla yeşerdi
Antalya'da rüşvet operasyonu
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim