Bugün 10 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2453.016
    %0.96
  • Dolar
    32.2206
    %-0.08
  • Euro
    34.7527
    %-0.12

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

AKP, Atatürk’ü 79 yıl sonra anladı

15 Kasım 2017 Çarşamba 03:13

(KONUK YAZAR)
 

 15 küsur yılık iktidarında yapmadığını ilk defa yaptı.
İnsan ister istemez sorgulamak zorunda kalıyor. “Başlarına tuğlamı düştü”
  Veya “Düğün değil bayram değil eniştem beni niye öptü” demeden yapamıyor…

Örneğin; Antalya Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal’ın Cumhuriyet meydanında Atatürk’ü anma etkinliğine BüyükŞehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i davet ederek çağırması, Menderes Türel’in de cesaret edip katılması halk tarafından son derece takdirle karşılandı.
  Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın bu girişimi kamuoyu tarafından son derece olumlu karşılandı. Birçoğu kendisine teşekkür ederek davet girişimini onaylamış oldu…

  AKP’nin zihniyeti tartışılır ama Menderes Türel’in kendisi ve ailesinin, Atatürk düşmanlığı yapmadıkları, tam aksine Atatürk’çü oldukları bilinmektedir. 
Yani demem o dur ki; Menderes Türel tahkiye yapmıyor… Ama ve lakin mensubu olduğu AKP’nin koşullarına da uymak zorundadır.

Ama…
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan nihayetinde U dönüsünü 10 Kasım’ı fırsat bularak düğmeye bastı. Atatürk’ü sevmeyenler bile Atatürk’e övgüler yağdırmaya başlamışlarken, Atatürk’ü seven Türel, Ümit Uysal’ın davetine neden icabet etmesin ki? 

  İlk defa Devlet resepsiyonu, ilk defa Anıt kabir ziyareti, Belediye binaların da, sokakların en görünür yerlerine Atatürk posterlerini astırmaları.
  AKP’nin; sözde din adamı olarak geçinen ve kamuoyunda muteber kişi, din lideri, kanaat önderi, Kuranı Kerimi en iyi yorumlayan, dini bütün olarak bilinen birinin, FETÖ’nün DİN DÜŞMANI, VE VATAN HAİNİ olduğunu ancak anlayabildiler…

 

Demek ki;
AKP’nin ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü anlaya bilmeleri için ALLAHLA ALDATILMIŞ OLDUKLARINI FETÖ GİBİ BİRİNDEN ÖĞRENMELERİ GEREKMİŞ!


  TC. Kurucuları olan olmazsa olmazlardan biri Atatürk ve diğeri İnönü gibi Türk Milletinin sinesinde yaşayan ve devleşen iki büyük lidere “İki Ayaş “ dediklerini bilmeyen, duymayan mı var?

Ancak…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk ve arkadaşlarına sözle hakaret edişinin hatasını FETÖ ihanetinden çok önce anlamış olduğu biliniyordu.

  U dönüşü yapa bilmesi için, oy almış olduğu tabanı ikna ede bilmesi için ciddi bir sebep gerekiyordu.

  Sanıyorum ALLAH’ da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yardım ediyor ki;
FETÖ ihaneti sonrası U dönüşü pişmanlığını tabanına, Atatürk’ün şu dahi hane sözünü ile hatırlatarak ikna ede bilir.

  “Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları. Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

Çok değil yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatler bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.” 

Ayrıca unutmayın ki, o gön geldiğinde, her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır.” 

Durum gün gibi aşikâr. “güneş balçıkla sıvanmaz” Atatürk sadece Türkiye’deki Müslümanları değil tüm Dünya Müslümanları için bir güneştir…

Binali Efe

Bu yazı toplam 2362 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim