Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %-0.03
  • Dolar
    32.4246
    %-0.15
  • Euro
    34.6533
    %0.03

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

AKP Türel Dedi, Ya CHP?

03 Aralık 2018 Pazartesi 02:05

 AKP’nin tek adamı “Reis” ne derse o olur.

Karar verildi ve…

“Reis, Türel” dedi.

Yerel seçim kararı alındığı günden itibaren, AKP’nin Antalya büyükşehir Belediye başkanı tekrar ve gene mevcut Belediye başkanı Menderes Türel olur diye birkaç kez yazılarımda dile getirmiştim.

Nedeni gayet basit; Reis Antalya gibi bir Şehrin Belediye başkanlığını CHP’ye kaptırmamak için Türel’e “para benden, çalışmak, üretmek, kazanmak senden” dediği için…

Menderes Türel başarılı oldu mu? Öyle olmamış olsaydı “Reis “ çoktan suyunu ısıtmış olurdu.

Ve… Yanılmadım! Menderes Türel’le yola devam kararı çıktı.

Ama CHP’de kim Büyükşehir Belediye Başkan adayı olur sorusuna cevap vermek çok zor!

Zira… CHP’nin bir Genel Başkanı olsa ’da “çoğulcu demokrasi” diye adlandırılan döngü içinde bir değil birkaç “Reis” olduğundan her an her şey değişe bilir.

CHP, Aralık ayının ilk haftası içinde Antalya Büyük şehir Belediye Başkanı ile beraber kalan birkaç ilçe belediye başkan adaylarını da açıklanmış olacak.

CHP Genel Merkez tarafından görevlendirilmiş olan Altı Milletvekili belediye başkanlık aday adaylarıyla bire bir görüştükten sonra birçok sivil örgütlerini de ziyaret ederek fikir ve düşüncelerini alması son derece memnuniyetle karşılandı.

27. Kasım Salı günü Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Candan Yüceer, HBV Vakfı, AKD, Pir Sultan ve diğer inanç kurumları başta olmak üzere bazı hemşeri örgüt başkan ve kanaat önderleri ile Kızılarık Cemevi’n de Yerel seçimlerle ilgili fikir alış verişinde bulunmaları katılımcılar tarafından son derece memnuniyetle karşılandı.

Görüşmelerde edindiğim intiba; CHP’nin Kepez ilçe Belediye Başkan adayı Garip Erdoğan, Döşemealtı Belediye Başkan adayı Turgay Genç garantilemiş durumdalar.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Muhittin Böcek veya Ümit Uysal’ın aday gösterileceği kesin gibi görünüyor.

Ümit Uysal, CHP’nin gençlik kollarından gelmiş, İl Başkanlığını yapmış, Antalya’nın en büyük İlçesi olan Muratpaşa’da Belediye başkanı, güler yüzlü ve aktif çalışmasıyla da göz dolduran gayet sempatik olması tatbiki Büyükşehir laik ancak, Genel Merkez sağdan oy

getirip getirmemesi hakkında yapılan kamuoyu araştırmalarını da dikkate alarak karar vereceğini düşünüyorum…

Diğer yanda, Muhittin Böcek sağ muhafazakâr kesimden oy getire bilme olasılığının yüksek olması ve araştırmalarda olumlu sinyaller verildiği düşünülürse şanslı gibi görünüyor.

Nedenine gelince; Sağ’dan oy getire bilme olasılığı en yüksek olan kişi.

Çeyrek asırlık tecrübesi ile Konyaaltı’na modern kent statüsü kazandırdığı için.

Ak Deniz Belediyeler başkanlığı yanı sıra, Antalya’nın en ücra köyünde yaşayan Mehmet ağa tarafından tanındığı ve bilindiği için.

Bu ve bunun gibi birçok nedenlerden dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilmesi ihtimali güçlenmiş gibi görünüyor…

AKP, MHP ile Cumhur ittifak yaparken, CHP’de İyi Parti ile yapmış olduğu Millet İttifak’ı yanı sıra bazı İl ve ilçelerde HDP ile de gizli ittifak yapma eğilimde olduğuna göre, Seçimler kıran kırana geçeceği şimdiden belli oldu.

Zira bu seçim, İktidar ve Ana muhalefet için ölüm kalım savaşı olacak.

Alınan duyumlara göre, AKP’nin kurmuş olduğu 1300 kişilik seçim ekibiyle 19 ilçe, 27 belde 539 Köyün tamamına gitmek için seçim çalışmalarına başlamış durumda.

Yani, CHP’de Büyükşehir belediye başkan Adayı kim olursa olsun, AKP’nin elinden Başkanlığı ala bilmesi için ciddi bir bütçe yanı sıra mini bir seçim ordusu kurmadığı takdirde korkarım “Vuslat başka bir bahara kalır”.

Yani seçim “bıçak sırtında” gibi görünüyor

CHP’nin Büyük şehir Adayı belirlendikten sonra seçim çalışmaları için ciddi çalışmalar yapılacağına dair İl Başkanı Kumbul tarafından sıkça dile getirildiğine göre Büyükşehir belediyesini geri almaya kararlı görünüyor.

AKP, Antalya gibi büyük modern ve çağdaş bir kentin büyükşehir belediyesini kayıp etmesi demek iktidarın sarsılması ve inişe geçmesi anlamını taşıyacağı için bilindik tüm argümanları devreye sokarak kazanmaya çalışacak.

CHP Altın tepsi içinde Türele teslim ettiği Büyükşehir Belediye başkanlığını tekrar geri aldığı takdir de bu başarı tabii ki, Başkan Ahmet Kumbul’un hanesine yazılacaktır.

Yerel Belediyeler CHP’yi İktidara, Kumbul’u da Milletvekilliğine taşıyacaktır.

Binali EFE

Bu yazı toplam 1352 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim