Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Ali Çetin ve seçime bakış…

21 Mart 2023 Salı 00:05

 

            AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Ali Çetin dün basınla buluşma toplantısı düzenledi.

            Çetin; genel ve yerel seçime yönelik tespit ve değerlendirmelerde bulunarak ‘’Seçime hazırız’’ mesajı verdi.

            Uzun yıllardır AK parti teşkilatlarında değişik görevlendirmelerde bulunan, Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti meclis üyesi ve grup sözcülüğü görevini yürütürken İbrahim Ethem Taş’ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanlığı görevine getirilen Ali Çetin; görevine başlar başlamaz gerçekten seçim takviminin yoğunluğunu yaşıyor.

            Gazetecilerle Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde basın toplantısıyla bir araya gelen Çetin 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri öncesinde oldukça  iddialı açıklamalar yaptı.

            Antalya’da birinci parti durumunda olduklarını, tüm teşkilat olarak birlik ve beraberlik  içerisinde çalıştıklarını vurgulayan il başkanı Ali Çetin; anket çalışmalarıyla ilgili olarak bir soruya verdiği yanıtta; kendi yaptırdıkları 3 anket çalışmasının ortalamasına baktıklarında AK Parti’nin ülke genelinde oy oranının yüzde 41 olduğunu, Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 51 olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da oy yüzdesinin yüzde 53 olduğunu vurguladı.

            14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde AK Parti’nin başarıyla çıkacağını, hem Cumhurbaşkanlığı seçimini, hem de milletvekilliği sayısında birinci parti olarak meclisteki yerini alacağını belirten Çetin, aynı zamanda Mart 204 yılında yapılacak yerel seçimlerde de son derece  iddialı olduklarını söyledi.

            ‘’Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak Antalya’yı yeniden hizmetle tanıştıracağız’’ diyen Çetin; mevcut haliyle CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi’nin birçok konuda görüş ayrılığı içerisinde olduklarını, bunu da meclis toplantılarında net biçimde gözlemlendiğini vurguladı.

            Muratpaşa Belediyesi’nin Kırcami konusunda sorumluluk almaktan sürekli olarak kaçtığını da söyleyen AK parti İl Başkanı Ali Çetin; yaşanan süreci olumsuz etkilememek ve vatandaşları mağdur etmemek için Kırcami planlamasına destek verdiklerinin altını çizdi.

            Deprem felaketi sonrasında koordinasyon anlamında Antalya’nın yaraları sarma noktasında partilerinin başarılı olduğunu, il, ilçe, kadın ve gençlik kollarıyla yoğun bir çalışmayla sorunların çözümünde etkili olduklarını belirtti.

            Ak Parti İl başkanlığı görevine 24 Ocak tarihinde getirilen Ali Çetin’in genel ve yerel seçim ağırlıklı açıklamalarının özetinde birlik ve beraberlik mesajını gördüm.

            Ak Parti teşkilatlarının değişik kademelerinde görev yapan ve yıllardır siyasetin içinde olan Ali Çetin’in mücadeleci ve birleştirici yanı iddialı söylemleriyle bir bütünlük oluşturmuş durumda.

            Bu özelliği sözlerine de yansımış görünüyor.

            Aktif, enerjik ve güler yüzlü yaklaşımı da diğer artıları.

            Kendisine il başkanlığı görevinde başarılar dilerken, 14 Mayıs’ta kent ve ülke genelinde çıkacak sonucun şimdiden hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

            

Bu yazı toplam 539 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim