Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Altın Portakal markası…

14 Eylül 2023 Perşembe 00:05

 

            Antalya Altın Portakal Film Festivali yarım yüzyılı aşan geçmişi, Türk sinemasına sağladığı maddi ve manevi katkının yanı sıra Antalya’nın tanıtımına çok ciddi değerler katan uzun soluklu bir sanat organizasyonu…

            Özellikle televizyonun yaşantımıza henüz girmediği dönemlerde altın dönemini yaşayan, etkisini ve heyecanını azaltmadan ve zaman zaman yaşanılan spekülasyonlara rağmen her defasında güçlenerek yoluna devam eden bu sanat şölenin bu yıl yine farklı heyecanına tanıklık edeceğiz.

   Bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin merakla beklenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak ve Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyiciyle buluşacak 10 film belli oldu.

            Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na bildiğiniz üzere 43 film başvurdu ve seçici kurul değerlendirmesinin ardından 10 film ödül veya ödüller için yarışacak.

   Kıvanç Sezer’in yönettiği 8x8; Melisa Önel yönetmenliğindeki Aniden; yönetmenliği Mete Gümürhan’a ait Beraber; Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği Bildiğin Gibi Değil; Zeki Demirkubuz’un yönettiği Hayat; İsmail Güneş yönetmenliğindeki Kurban; Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği Son Hasat; Selman Nacar’ın yönettiği Tereddüt Çizgisi; Nehir Tuna’nın yönettiği Yurt ve Miraç Atabey’in yönettiği Zamanımızın Bir Kahramanı adlı filmler bu yıl Altın Portakal ödülleri için heyecan yaşayacak.

Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyici karşısına çıkacak yarışma filmlerinden 8x8, Bildiğin Gibi Değil, Hayat, Kurban ve Zamanımızın Bir Kahramanı aynı zamanda dünya ilk gösterimlerini Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü için ise Beraber, Yurt ve Zamanımızın Bir Kahramanı filmleri değerlendirilecek.

Demet Akbağ’ın başkanlığını yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, toplam 945 bin TL tutarındaki ödüllerin sahiplerini belirleyecek. Geçen yıl olduğu gibi Film Yönetmenleri Derneği jürisi Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nü, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi de SİYAD En İyi Film Ödülü’nün sahibini belirleyecek. Ödüller 14 Ekim akşamı düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; her konuşmasında eski yıllardaki o festival coşkusunu yaşatacak sinerjiyi harekete geçireceklerini söylüyor ve bu yaklaşımını çok önemsiyorum.

        Böcek’in bu yaklaşımı aslında binlerce Antalyalının da özlemi.

        Son yıllarda etkinliği ve heyecanı artan bu sanat organizasyonunu daha geniş kitlelere ulaştırmak temel hedef olmalı…

        Her zaman dile getirdiğim gibi, bu festivalin olmazsa olmazı olan Uzun Metrajlı Film Yarışması ve Altın Portakal heykelciği aslını korumalı.

        Ve geleneksel kortej gelecek kuşaklara aktarılmalı…

        Altın Portakal markasını hepimizin koruması ve üzerine titremesi gerek…

Bu yazı toplam 316 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim