Bugün 02 Ocak 2026 Cuma
- IMKB
% - Altın
6049.751
%1.41 - Dolar
43.001
%0.16 - Euro
50.5759
%0.17
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:50 - KURUYAN 'DİLEK GÖLÜ' NE ARTIK KAĞIT PARA ATILIYOR
- 00:37 - ÖZDEMİR, 2026 YILINI İTFAİYE PERSONELİ İLE KARŞILADI
- 23:08 - YILBAŞI TEDBİRLERİNDE MERSİN’DE SIKI DENETİM: 104 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 19:58 - TUFANBEYLİ’DE EĞİTİME KAR ENGELİ
- 19:33 - YILBAŞI GECESİ MERSİN’DE GÜVENLİK VE SAĞLIK SEFERBERLİĞİ
- 18:58 - UÇAKLA GELEN YOLCUNUN VALİZİNDEKİ MISIR GEVREĞİ KUTULARINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI
- 18:08 - ŞİDDETLİ RÜZGARDA KIRILAN AĞAÇ YOLA DEVRİLDİ
- 17:28 - ALANYA’DA YENİ YIL DENETİMLERİNDE 30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 17:18 - MANAVGAT ADLİYESİ’NDE DOSYALARIN YÜZDE 97’Sİ SONUÇLANDI
- 17:06 - YENİ YILI SU ALTI MAĞARASINDA KARŞILADILAR
- 16:48 - ALANYA’DA GÖREVLİ POLİSLERİN ÜZERİNE MOTOSİKLET SÜRDÜLER, KAYITA ALDIKLARI GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR
- 16:48 - ANAMUR’DA EĞİTİM VE GENÇLİK YATIRIMLARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
- 16:38 - DİYANET’İN ’KİTAP OKU-YORUM’ PROJESİ ANAMUR’DA HAYAT BULDU
- 16:33 - ANAMUR’DA YENİ YILIN İLK SABAHI CAMİLERDE KARŞILANDI
- 16:28 - ŞENER, YENİ YIL GECESİNDE KAMU ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


Altın Portakal ve...
19 Temmuz 2023 Çarşamba 00:59
Antalya Altın Portakal Film Festivali sadece bu şehrin değil, ülkemizin de en prestijli sanat etkinliği.
Her şeyden önce yarım yüzyılı geride bırakan bir sanat şöleni.
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Altın Portakal Film Festivali uzun soluklu olması ve beraberinde getirdiği spekülasyonlar ile her zaman gündemde oldu.
Böylesi bir sanat şöleninin ruhuna uygun olarak yeni projelerle yoluna daha güçlü devam etmesi gerekiyor.
Öncelikle bu realiteyi ortaya koymak gerekiyor.
Bu anlamda 7-14 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Kısa Metraj ve Ulusal Belgesel Film Yarışmaları ile Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması için başvurular başladı.
60. yılın Altın Portakalları için yarışacak tüm filmlerimize şimdiden başarılar diliyorum.
Öte yandan Ulusal Yarışmalar’a, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin son başvuru tarihi olan 4 Ağustos 2022'den sonra tamamlanmış ve 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye'de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler başvurabilecek. Festivalin internet sitesinden yapılacak başvurular için son tarih 01 Ağustos 2023, Salı, saat 18.00 olarak belirlendi.
Sinemamıza güçlü senaryolar kazandırmayı amaçlayan ve Türkiye’de ilk kez geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından düzenlenen Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’na başvuracak senaryoların Türkiye’de basılmış bir eserden uyarlanmış olması ve her iki eserin sahibinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Daha önce sinema ya da televizyona uyarlanmış eserler yarışmaya kabul edilmezken, katılımcı kendi eserinden yola çıkıp bir senaryo yazarak yarışmaya başvurabilecek. Eğer başka bir yazarın eserinden faydalanacak ise mutlaka eserin yazarından ya da yasal temsilcilerinden yazılı bir onay alması ve bu onayı başvuru ile birlikte yollaması gerekiyor. Festivalin internet sitesinden yapılacak başvurular 14 Ağustos 2023, Pazartesi günü saat 18.00’da sona erecek.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenliğini Dr. Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek.
Sanat, kültür, festival ve fuarlar şehri Antalya’nın bu kimliğini hiç kaybetmeden ve en önemlisi daha etkili tanıtımlarla yoluna devam etmesi gerek.
Bu yazı toplam 665 defa okunmuştur.

TEŞEKKÜR EDERİM GÜNEŞBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
POŞET 1 LİRAAV İBRAHİM GÜLLÜ
ANTALYA: TURİZMİN PARLAYAN YÜZÜ, DOĞANIN SESSİZ ÇIĞLIĞICEM ARÜV
ATSIZMUHARREM YELLİCE
BİR KÜÇÜCÜK ALİCİKTİMALİ YILDIZ
YILBAŞIMI DEDİNİZ?HASAN YAKUP CANGÜVEN
SOSYAL MEDYA KÖLELİĞİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
2026 HOŞ GEL NE OLUR...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BENDE SAKLI KALMASIN-2OYA BOYSAN
USTA, ÇIRAK, KURGU VE RUHGAZANFER ERYÜKSEL
GÖRSEL ESTETİKNURİ SEZEN
KÜLTÜR SANAT VE YÖNETİMLERHALİL ERDEM
TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ VE YANSIMALARAYDIN ÖZDEMİR
ŞEMSİYEMİZ MARKALI MI?RAZİYE GÖK AKTAŞ
DURUM VAHİM AMA…ALİ İHSAN DİLMEN
28 BİN 75 TL: RAKAM BÜYÜK, HAYAT KÜÇÜKSÜLEYMAN EKİN
CAMİLİ KABAĞI MI KIYAFET Mİ???KAHRAMAN KÖKTÜRK
DİSİPLİN Mİ ÖZGÜRLÜK MÜ?ŞÜKRAN KAYA
YILIN KELİMESİ/KAVRAMIŞENER METE
ŞEREF KAVRAMI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SIRADANLAŞMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
ANTALYASPOR İÇİN VAKİTTURGAY ALP
CAMİANIN UMUDU TÜKENMİŞVEDAT GÜRHAN
KAPATIN DÜKKANI GİTSİN KARDEŞİM!GÜRSEL KAYA
AKADEMİK BAŞARISIZLIK VE ÖRTME YÖNTEMLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













