- IMKB
% - Altın
4363.297
%0.44 - Dolar
39.402
%-0.22 - Euro
45.4098
%0.18
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
- 14:54 - Ferdi Zeyrek İçin Muratpaşa’da helva dağıtıldı
- 10:43 - Yediemin otoparkları araç mezarlığına döndü, 25 yıldır bekleyen araçlar var
- 10:43 - Antalya’da Diz Kireçlenmesine Çift Aşamalı Tedavi: Yürüyemeyen Hasta Ayağa Kalktı
- 10:43 - Alanya’da kurban satış yerleri doldu
- 10:43 - Sigarayı Bırakmak Uzun Vadede Depresyon Ve Anksiyete Belirtilerini Azaltıyor
- 10:43 - Prematüre Bir Bebeğin Yaşam Mücadelesi, Yapay Zekâ Destekli Uygulamaya Dönüştü
- 16:48 - Alanyaspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı
- 16:25 - Akdeniz Üniversitesi'nde KAP çalıştayı
- 16:23 - 1. Hukuk Fakültesi Mezunları Pilav Günü
- 15:39 - Meyve fiyatları rekor kırıyor!
- 15:37 - ‘’BU YOLLAR YAKIŞIYOR MU?!’’
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Altın Portakal ve kortej belirsizliği…
Antalya Altın Portakal Film Festivali yarım yüzyılı aşan geçmişi, Türk sinemasına sağladığı maddi ve manevi katkının yanı sıra Antalya’nın tanıtımına çok ciddi değerler katan uzun soluklu bir sanat organizasyonu…
Özellikle televizyonun yaşantımıza henüz girmediği dönemlerde altın dönemini yaşayan, etkisini ve heyecanını azaltmadan ve zaman zaman yaşanılan spekülasyonlara rağmen her defasında güçlenerek yoluna devam eden bu sanat şölenin bu yıl yine farklı heyecanına tanıklık edeceğiz.
Bu yıl 61.’si düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin lansman toplantısına katıldım.
Jüri başkanlığını ödüllü yönetmenlerimizden Ferzan Özpetek’in yapacağı bu sanat organizasyonunun basın toplantısında soru – cevap bölümüne festival korteji tartışması damgasını vurdu.
Geçtiğimiz yıl 60.’sı çeşitli nedenlerle gerçekleştirilemeyen Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl Büyükşehir imkanlarıyla gerçekleştirilecek olmasına tanıklık edeceğiz.
Basın toplantısında jüri başkanı Ferzan Özpetek’in festival kortejinin bu yıl yapılıp yapılmayacağı ile ilgili net bir kararın olmadığını açıklaması ile birlikte festival korteji olmalı mı; olmamalı mı? tartışmasını da beraberinde getirdi.
En son yazacağımı ilk başta belirterek bu konu ile ilgili düşüncemi belirtmek istiyorum. Festivalin korteji tıpkı Altın Portakal gibi bu şehrin sembolü olmuş bir etkinliktir.
Her ne kadar son yıllarda eski canlılığından eser kalmasa da kesinlikle ‘’kortej’’ yapılmalı, halkın bu önemli organizasyona organik bağının güçlendirilmesi sağlanmalıdır.
Geleneksel kortej devre dışı bırakılmayacağı gibi, aksine kortejin etki alanının genişletilmesi için ek formüller devreye sokulmalı.
Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte vatandaşların sanatçılarla iletişimi daha da ileriye gitmiş olabilir. Sonuç olarak festival kortejinin iptal edilirse, zaten festivalin hangi gün yapılıp sona erdiğinden habersiz olan vatandaş; ‘’Altın Portakal artık eski havasında değil ve Büyükşehir artık bu organizasyonu bir yük gibi görüyor’’ izlenimi doğar.
Bu yaklaşımdan özenle kaçınmak gerekir.
Geleneksel festival korteji; bu festival yaşadığı sürece organizasyonun en önemli bir parçası olarak kalmalıdır.
Elbette farklı düşünceler olabilir.
Ancak; önemli olan gelenekselleşmiş ve ünü Antalya dışına çoktan çıkmış film festivalini canlı, diri ve gündem olacak sinerjiye taşımaktır.
Zaten geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmeyen 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali; bir de geleneksel kortej bu yıl kaldırılırsa; asıl tartışmalar o zaman başlar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; her konuşmasında eski yıllardaki o festival coşkusunu yaşatacak sinerjiyi harekete geçireceklerini söylüyor ve bu yaklaşımını çok önemsiyorum.
Böcek’in bu yaklaşımı aslında binlerce Antalyalının da özlemi.
Antalya’nın artık bir markası olan bu sanat organizasyonunu daha geniş kitlelere ulaştırmak temel hedef olmalı…
Her zaman dile getirdiğim gibi, bu festivalin olmazsa olmazı olan Uzun Metrajlı Film Yarışması ve Altın Portakal heykelciği aslını korumalı.
Ve geleneksel kortej gelecek kuşaklara aktarılmalı…
Altın Portakal markasını hepimizin koruması ve üzerine titremesi gerek.
Büyükşehir haşerede yine sınıfta kaldı!Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim