Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Antalya'da adaylar netleşiyor…

19 Ocak 2024 Cuma 00:44

 

  31 Mart yerel seçimleri öncesinde Antalya’da  AK Parti’nin Büyükşehir adayının kim olacağı sorusunun yanıtı büyük bir merak konusuydu ve seçmenlerin en çok yoğunlaştığı belirsizliklerden birisiydi.

  Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü arasında gidip gelen adaylık sürecinde karar verildi ve Hakan Tütüncü 31 Mart seçimlerinde Antalya’da Cumhur İttifakı olarak Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu.

            Anımsayacağınız üzere Hakan Tütüncü ‘’adaylık’’ ile ilgili çalışmalara aylar, hatta yıllar öncesinden başlamıştı.

            Antalya’nın farklı ilçelerine yaptığı ziyaretler, esnaf buluşmaları, STK temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde Tütüncü, Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olmak istediğinin mesajını veriyordu.

            Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü arasında gidip gelen adaylık sürecinde son günlerde ibre Hakan Tütüncü’ye döndü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tütüncü; adaylık tanıtım toplantısında Antalya’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

            Tütüncü; Büyükşehir adaylığının açıklanmasından sonra seçim çalışmalarını yeniden yoğunlaştırırken, yakında Antalya ile ilgili projelerini açıklaması bekleniyor.

            AK Parti’nin başta Kepez ilçesi olmak üzere henüz açıklanmayan ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağı sorusunun yanıtı da önümüzdeki günlerde netleşmiş olacak.

            AK Parti’de Büyükşehir Belediye başkan adaylığı netleştikten sonra şimdi gözler CHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağı sorusuna yöneldi.    

            Siyasi kulislerde bu konuda mevcut başkan Muhittin Böcek’in ‘’yeniden’’ aday gösterileceğinin yüksek bir olasılık olduğu konuşuluyor. CHP’nin parti meclisinde Böcek’in adaylığının yanı sıra Muratpaşa’da da eski ATSO Başkanı Davut Çetin’in aday gösterileceği vurgulanıyor. 18 Ocak’taki toplantıda başta Büyükşehir olmak üzere Muratpaşa, Gazipaşa, Korkuteli ve Demre belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor.

            Büyükşehir’i tekrar kazanmak için işi sıkı tutan CHP’nin  ilçelerden gelecek oyun önemli olduğu bilinciyle Muratpaşa’da Davut Çetin’de karar kıldığı, diğer ilçelerde de aynı stratejiyi öncelediği vurgulanıyor.

            31 Mart yerel seçimleri öncesinde mevcut ilçe belediye başkan adaylarını tekrar aday göstermeyen ve farklı bir stratejiyle hareket eden CHP’nin, başta Büyükşehir olmak üzere açıklanmayan diğer belediye başkan adaylarının kim olacağı da büyük bir merakla bekleniyor.

           

           

 

Bu yazı toplam 423 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim