

Antalya’da üreticiye silajlık mısır tohumu desteği sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yem ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla silajlık mısır tohumu desteğinde bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ve Manavgat'ta üreticilere verimliliği yüksek silajlık mısır tohumu hibe etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Elmalı ve Manavgat'ta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ve yem tüketiminin fazla olduğu bölgelerdeki üreticilere, yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere silajlık mısır tohumu desteği yaptı. Üreticiye teslim edilen tohumların ekildiği arazilerden elde edilecek silaj, hayvancılığa önemli ölçüde katkı sağlanmış olacak.
Bin 700 kilogram silajlık mısır dağıtımı yapıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, dağıtımı gerçekleştirilen tohumların Tarım Kredi Kooperatiflerinden tescilli, verimi son derece yüksek, kuraklığa dayanıklı silajlık bir çeşit olduğunu belirterek, "Dekarda ortalama sekiz-dokuz ton arasından bir verimliliği olan, hastalıklara dayanıklı tohumlar veriyoruz. Yaban domuzları bu tohum cinsine zarar vermemektedir. Elmalı'da 52 çiftçimize 900 dekar alana ekim yapabilecekleri bin 700 kilogram silajlık mısır tohumunun dağıtımını gerçekleştirdik. Manavgat'ta da 75 çiftçiye bin dekar alanda dikilmesi için 137 çuval tohum hibe ettik" dedi.
"Hayvancılığın devamı için önemli"
Manavgat'ın Çardak Mahalle Muhtarı Musa Poyraz da, "Arazilerimizin tekrar yeşermesi için tohum ihtiyacımız belediyemiz tarafından karşılanıyor. Hayvanlarımızın yem ihtiyacını üreterek sağlamaya çalışıyoruz. Üreticilerimizin devamlılığını sürdürebilmesi için bu tür destekler çok önemli" dedi.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- İNSAN TACİRİ SÜRÜCÜYE 300 BİN TL TRAFİK CEZASI
- SERAYA KENEVİR EKEN ŞAHISLAR YAKAYI ELE VERDİ
- 5 BİN TL İÇİN KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ, SURİYE’YE KAÇAMADAN YAKALANDI
- ADANA’DA SALYANGOZ MESAİSİ: KİLOGRAMI 35 LİRA
- PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPARAK MOPEDDEN YERE SAVRULAN BİRİ ÇOCUK 2 KİŞİ, SÜRÜCÜNÜN DİKKATİYLE EZİLMEKTEN KURTULDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































