

ANTALYA'DA VAN KÜLTÜRÜ BULUŞMASI
Etkinlik hakkında bilgi veren Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Oya Boysan, organizasyonun her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirterek, amaçlarının hem Van kültürünü tanıtmak hem de hemşehriler arasındaki birlik ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu ifade etti.
Dernek Başkanı Boysan, “Van Dernekleri Federasyonumuzun çatısı altındaki derneklerle birlikte her yıl bir araya geliyoruz. Kültürümüzü tanıtıyor, dayanışmayı artırıyor ve hemşehrilerimizin kaynaşmasını sağlıyoruz. Yöresel sanatçılarımız sahne alıyor, halk oyunlarımız sergileniyor ve yöresel ürünlerimiz ikram ediliyor” dedi.

Antalya’da 100 Bin Vanlı Yaşıyor
Antalya’da önemli bir Vanlı nüfusunun bulunduğunu belirten Boysan, il sınırları içerisinde yaklaşık 100 bin Vanlı'nın yaşadığını söyledi. Vanlıların uzun yıllardır Antalya’da yaşamlarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Boysan, “Antalya, Vanlıların en çok tercih ettiği şehirlerden biri. Belki de Van Gölü’ne deniz dememizin de etkisiyle denize olan yakınlığımız bizi buraya çekiyor. Antalya’yı seviyoruz ve burada ticaretten turizme kadar birçok alanda kente katkı sunuyoruz” diye konuştu.
1500 Sandalye Yetmedi
Katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayan Oya Boysan, etkinlik için hazırlanan 1500 sandalye ve masanın tamamen dolduğunu belirterek, alanda yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğunu ifade etti.
Van’ın Lezzetleri Antalya’da Tanıtıldı
Sanatçılar Ali Gündüz, Halil Yıldız ve Doğan Safran'ın Van yöresi türkülerini seslendirdiği ve sunuculuğunu Aysel Ertunç'un yaptığı etkinlikte, Van mutfağının önemli lezzetleri de katılımcılarla buluşturuldu. Van’a özgü tuzlu balık ve ayran aşı çorbası misafirlere ikram edildi.
Ayran aşının yoğurt ve çeşitli şifalı otlarla hazırlanan geleneksel bir çorba olduğunu belirten Boysan, etkinlikte kullanılan tüm ürünlerin Van’dan getirildiğini söyledi.
Alana kurulan stantlarda Van’ın meşhur otlu peyniri, tereyağı, yöresel otlar ve diğer kahvaltılık ürünler de satışa sunuldu.
“Her Yıl Daha Kalabalık Oluyor”
Organizasyonun artık geleneksel hale geldiğini belirten Dernek Başkanı Oya Boysan, etkinliğin her yıl daha fazla katılımcıya ulaştığını vurgulayarak, “Bu buluşmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik bizim kültürümüzde çok önemli. Her yıl daha kalabalık bir şekilde bir araya geliyoruz” ifadelerini kullandı.




Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





































