Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.19
    %-0.62
  • Dolar
    32.2444
    %-0.62
  • Euro
    34.5848
    %-0.57

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Antalya'nın değişmeyen sorunu

24 Mayıs 2023 Çarşamba 01:16
Dünya kenti tanımlaması yapılan Antalya’da ciddi anlamda sorunlar var.
 Yüksek kiralar, konut fiyatlarının yüksekliği ve bu anlamda devam eden sorunlar zinciri yüzünden kira ücretlerini karşılayamaz  hale gelen başta turizm işçileri olmak üzere memurların başka şehirlere taşınmak istemeleri...
 Tüm bunların yanında yeni evlenecek olan gençlerin yüksek konut fiyatları ve kira  ücretleri yüzünden her geçen gün artan karamsarlıkları...
 Durum böyle olunca yoğun bir göçün gözlemlendiği Antalya’dan sonra ilçelerdeki konutlara, villalara ve müstakil evlere talepler artmaya devam ediyor.
 Antalya’nın nüfusu 3 milyona yaklaşırken, bu yoğunluktan ve nüfus artışından ilçeler de nasibini alıyor.
 Antalya’nın Kaş, Elmalı, Kemer, Korkuteli, Finike,  Kumluca, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa gibi ilçelerinde yapılan villalara, konutlara özellikle tatilciler ve yabancılar büyük rağbet gösterirken, yayla iklimi özelliğiyle ön plana çıkan ilçelerden Korkuteli’de peşpeşe yeni villalar yapılmaya başlandı.
 Örneğin; Antalya Korkuteli’de yazlık ve kışlık kullanılabilecek villalardaki artış bu konuda hareketliliği de beraberinde getirirken, bu canlılık kira fiyatlarını da astronomik biçimde arttırdı.
 İlçelerde de kira fiyatları rekor derecede artarken, başka şehirlere ve ilçelere tayinini isteyen memurların sayısında artış yaşanıyor.
Bu anlamda Antalya'daki kira fiyatlarının rekor biçimde artmasından sonra ilçelerde de durum çok farklı değil!
Müstakil evlere olan talep de artmaya başlayınca kira fiyatları yayla ilçelerinde daha Yaz mevsimi gelmeden rekor biçimde artmaya başladı.
 Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Rus ve Ukrayna vatandaşlarının konut satın alma tercihinde Antalya ve İstanbul ilk sırada yer almaya devam ediyor.
 Her ne kadar geçen aylardaki gibi ciddi talep olmasa da Antalya yabancılara mülk satışındaki artış devam ediyor.
 Antalya’ya olan talep kira fiyatlarından sonra konut fiyatlarını ciddi anlamda arttırırken, bu durum dar gelirli aileler ile asgari ücretle çalışan aileleri zor durumda bırakıyor.
 Bu durum sabit ve düşük gelirli aileler ile asgari ücretli çalışan ailelerin kiralık ev bulma sorununu daha da arttırdı. Mevcut durumda kirada oturan vatandaşlar ise üçe katlanan fiyatlardan dolayı oldukça tedirgin...
 Rekor derecede artan fiyatlar karşısında çaresiz kalan vatandaşlar durumun normale dönmesini beklediklerini dile getirirken, ev satın alma hayallerinin ise böylesi bir tabloda sona erdiğini vurguluyorlar.
Bu yazı toplam 437 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim