Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya’ya 5 milyon dolarlık onkoloji merkezi
28 Aralık 2021 Salı 17:56

Antalya’ya 5 milyon dolarlık onkoloji merkezi

Antalya Yaşam Hastaneleri, 5 milyon dolarlık bir yatırımla Yaşam Onkoloji Merkezi’ni Vakıf Şubesi’nde açtı. Son teknoloji ürünü cihazların yer aldığı merkezde, alanında uzman ve deneyimli ekibin her hasta için özel tedavi planları uyguladığı bildirildi.

Antalya’nın öncü ve insan odaklı sağlık grubu Yaşam Hastaneleri, 5 milyon dolarlık bir yatırımla yeni Onkoloji Merkezini Vakıf Şubesi’nde açtı. Yaşam Hastanesi’nin yeni onkoloji merkezinin tanıtımı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Yaşam Hastanesi arasında imzalanan sağlık protokolü toplantısı şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci ile Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Tülin Özkan, Onkoloji Merkezi doktorları ve Yaşam Hastanesi yöneticileri katıldı. Toplantıda, yeni onkoloji merkezinde yer alan son teknoloji ürünü cihazlar hakkında bilgi veren doktorlar, ileri tanı ve tedavi yöntemlerini kullanabilmek için oluşturulan altyapı ve yeni bilimsel gelişmeleri yakından takip eden deneyimli bir ekip ile hizmet verdiklerini, merkezde her bir hasta için özel olarak oluşturulan tedavi planları uygulanmakta olduğunu bildirdi.

  

“YAŞAM KALİTESİNİ EN YÜKSEK SEVİYEDE TUTMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye’ye bölgenin önemli ve kapsamlı kanser merkezlerinden birini kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Yaşam Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Cemal Özkan, “Onkoloji merkezimiz için 2021 yılının en yüksek teknolojilerine sahip cihazları satın aldık. Dünyadaki en yüksek teknolojileri, alanında en iyi hocalarla birleştirerek hastalarımıza hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Yaşam Onkoloji Merkezimizde sadece merkezimize başvuran hastalarımız için değil tüm dünyadan hastalara ikinci görüş alma olanağı sağladığımız bir hizmet sunuyoruz. Hasta odaklı bakım kavramını ilke edinmiş bir grup olarak hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitelerini en yüksek seviyede tutmayı hedefleyerek oluşturduğumuz tedavi planlamalarında, ihtiyaç duydukları her anda ve her konuda destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

sam-9570.jpg

“İNSAN YAŞAMINA DEĞER VERİYORUZ”

Sağlık alanındaki hizmet süresinde 25’nci yıllarını doldurduklarını kaydeden Dr. Özkan; “180’i hekim olmak üzere 1700 personelle hizmet veriyoruz. Bu süreçte, yaptığımız tüm yatırımlar ve çalışmalar, ‘Herkes İçin Sağlık’ ilkesiyle, insan sağlığına ve yaşamına verdiğimiz önemin doğal sonucudur. Yaşam Hastaneler Grubu olarak, etik değerlerimizden ödün vermeden sürdürdüğümüz hizmetlerimizi güvenilir ve çağdaş bir anlayışla her geçen gün daha da ileriye taşımayı amaçlıyor ve dünyada üretilen son teknolojileri de kullanarak uzman ve güler yüzlü kadromuzla en iyi sonuçları almak için çaba sarf ediyoruz. Tecrübeli kadromuz, gelişmiş altyapımız ve donanımımız ile 7 gün 24 saat hizmet vererek, dünya standartlarındaki teşhis ve tedavi ünitelerimizle yüksek seviyedeki hasta memnuniyetimizi devam ettirmek için özveriyle çalışıyoruz. İşimize sevgiyi yansıtarak insan yaşamına değer veriyor ve bu doğrultuda büyümeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ANTALYA’YA 2021’İN EN GÜZEL HEDİYELERİNDEN BİRİ”

Yapılan yatırım için Yaşam Hastaneler Grubu yönetimine teşekkür eden Profesör Doktor Hasan Şenol Coşkun ise, “Teknolojiyi ve biz akademik çalışanları bir araya getirerek Antalya’dan, Türkiye’den hatta yurt dışından bize ulaşabilecek insanlara büyük bir yatırım ve kaynak ayırdılar. Bu Antalya’ya 2021 yılının en güzel hediyelerinden biridir.  Kanser tedavileri yapabilmek adına güven ortamı oluşturmak, iyi cihazlarla, teknolojilerle çalışabilmek, en önemlisi hasta ve hekim işbirliğini sağlayabilmek çok önemli” dedi.

 

“KİŞİYE ÖZGÜ SÜREÇLER ÜRETİYORUZ”

Kanser ile karşı karşıya kalındığında, hiçbir şeyin kapsamlı sağlık hizmetlerinden daha önemli olmadığını kaydeden Prof. Dr. Coşkun, “Her hastanın yolculuğu farklıdır, ancak ortak birçok konu vardır. Bizler hem teknolojik altyapımız hem de sürekli güncellenen bilgilerimiz ışığında kişiye özgü süreçler üretiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“HASTA SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Prof. Dr. Coşkun, “Kanser ciddi, tehlikeli bir hastalık ve hasta sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Merkezimizdeki gelişmiş cihazlar ile erken tanı koyarak tedavi edilebileceğimiz kanser hastalığında tüm süreçlerin kişisel seviyede yürütülmesi gerekmekte. İleri teknolojilerin de yardımıyla artık hastalığı değil kişiyi tedavi ettiğimiz bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA BAŞARILI SONUÇLARA ULAŞILIYOR”

Yaşam Onkoloji Merkezinde yeni kurulan radyoterapi cihazının en gelişmiş ve etkili tedavi sistemlerinden biri olduğunu belirten Profesör Doktor Melek Gamze Aksu ise, artık kanserli bölgeye milimetrik hassasiyetle yüksek doz radyoterapi verirken çevre sağlıklı dokuyu maksimum düzeyde koruyabildiklerini, bunun sonucunda da hastanın uzun dönemde sağlığını ve konforunu bozmadan daha başarılı tedavi sonuçlarına ulaşıldığını söyledi. Geçmiş yıllarda radyoterapi uygulanan hastalarda görülen cilt yanıkları ve organ hasarlarının merkezde kullanılan yeni jenerasyon radyoterapi cihazıyla en aza indirildiğini kaydeden Prof. Dr. Aksu, “Ayrıca Solunum Kontrollü Radyoterapi Uygulamaları sayesinde özellikle meme kanserinde kalbe zarar vermeden radyoterapi uygulamak da mümkün. Cihazın yüksek doz hızı teknolojisi sayesinde tedavi çok daha hızlı uygulanabiliyor ve hastaların tedavi odasında geçirdikleri süre kısalıyor” şeklinde konuştu.  Gelişmiş teknolojilerin tedavi sürelerini kısalttığını söyleyen Prof. Dr. Aksu, 5 – 8 hafta süren tedavilerin uygun hastalarda güvenli bir şekilde 5 güne kadar indirilebildiğini dile getirdi.

radyoterapi-elekta-versa-hd.jpg

“ERKEN TANI KOLAYLAŞTI”

Onkoloji Merkezine alınan PET/CT ve SPECT/CT cihazlarının kanser ve diğer hastalıkların erken teşhisine yardımcı olacak hassas ve güçlü bir görüntüleme sağladığını söyleyen Profesör Doktor Funda Aydın ise, milimetrik boyutlardaki kanserli dokuyu dahi görebildiklerini kaydetti. Küçük ayrıntıları dahi görürken hastaya uygulanan radyasyon miktarının da azaltıldığını belirten Aydın, bunun tekrarlanabilirliği artırdığını açıkladı. Tüm vücut taraması da yapabildiklerini dile getiren Aydın, hastanın cihazda kalma süresinin de kısaldığının altını çizdi. SPECT/CT cihazı ile de kalp, kemik, tiroid bezi ve böbrek gibi organların onkoloji dışı hastalıklarının tanısında yardımcı olunacağını, parkinson ve demans gibi hastalıkların ayırıcı tanısını yapabildiklerini belirten Aydın, yeni ve üst düzey donanıma sahip cihazlarla hastaların tanı ve tedavilerini en iyi şekilde yapabilmenin kendilerini heyecanlandırdığını bildirdi.

 

“GELİŞMELER İLE SÜREÇLER KOLAYLAŞIYOR”

Merkezde bulunan gelişmiş görüntüleme cihazları eşliğinde alınan biyopsiler yardımıyla hastalarda operasyona gerek kalmadan 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tümörden örnek alınarak patolojik inceleme yapılabildiğini belirten Profesör Doktor Bumin Değirmenci ise, bu sayede zorlayıcı kanser tedavisi süreçlerinin hastalar için daha katlanılabilir düzeylere getirildiğini açıkladı. Onkolojide tanı amaçlı uygulanan girişimsel radyoloji tekniklerine ek olarak doğrudan kanser tedavisi yapan tekniklerden de bahseden Prof. Dr. Değirmenci, Radyofrekans Ablasyon, Kemoembolizasyon, İntraarteriyel Kemoterapi, Radyoembolizasyon gibi yöntemler ile kanserli hücrelerin doğrudan yok edilmesine yönelik radyolojik uygulamaların da merkezde kolaylıkla yapıldığını vurguladı.

 

GAZETECİLERE İNDİRİMLİ SAĞLIK HİZMETİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin, Yaşam Hastaneler Grubu’nun Antalya il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren 6 hastanesindeki sağlık hizmetlerinden indirimli olarak faydalanabilmelerine olanak sağlayan protokol imzalandı. AGC Başkanı İdris Taş ve Yaşam Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan arasında imzalanan protokole göre AGC üyeleri ve birinci derecede yakınları, indirim ve işbirliklerinden faydalanabilecek.

sam-9589.jpg

AGC ÜYELERİ, EŞ VE ÇOCUKLARI FAYDALANABİLECEK 

Dr. Cemal Özkan ve Yönetim Kurulu’na Antalya’daki yatırımları için teşekkür eden AGC Başkanı İdris Taş, “Bu protokol çerçevesinde üyelerimiz bir defaya mahsus olmak üzere ücretsiz olarak sağlık taraması (Check-Up) hizmeti alacaklar. Ayrıca yıl boyunca hem kendileri hem de eş ve çocukları diğer sağlık hizmetlerinden ücretli hastalar yüzde 35; SGK’lı hastalar ise yüzde 25 indirimli olmak üzere faydalanabilecek” dedi.

 

“YAŞAM OLARAK YANINIZDAYIZ”

Protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını dileyen Yaşam Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan ise, “Tüm gazeteci dostlarımız için yeni yılda sağlık temenni ediyoruz. Umarız hastalıklarla baş etmek zorunda kalmazsınız ancak böyle bir durumda da Yaşam Hastaneler Grubu olarak yanınızdayız” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-9595.jpg

Bu haber toplam 5668 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim