Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Atatürk Antalya Stadyumu

21 Eylül 2023 Perşembe 00:05

 

            Antalya sadece turizm ve tarımın değil, sportif etkinliklerin de söz sahibi bir şehir.

            Dünyaca ünlü bir çok kulüp bildiğiniz üzere devre arası kamp proğramı için Antalya’yı tercih ediyor.

            Sporun her branşında başarılı olmuş sporcuların ve kulüplerin Antalya’yı tercih etmesindeki en büyük etken Antalya’nın iklimi ve spor tesislerinin standartların üstünde olması.

            Diğer taraftan anımsayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde sporla iç içe olmuş bu kentte adeta gözbebeğimiz olan Antalyaspor’un maçlarını gerçekleştirdiği stadyumun ismi son derece yerinde bir kararla Atatürk Antalya Stadı olarak değiştirildi.

   Bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Devam Toplantısı’nda meclis üyeleri Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir karara oy birliğiyle imza attı. Antalya Stadı’nın adının Atatürk Antalya Stadyumu olarak değiştirilmesine yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in önerisi, Antalya Stadyumu, 10 Bin Kişilik Spor Salonu, okçuluk, tenis sahaları ve Millet Bahçesi’ni kapsayan alanın tamamının Atatürk Spor Kompleksi olarak değiştirilmesi şeklinde oy birliğiyle kabul edildi.

  Aynı şekilde Eylül ayı devam toplantısında 39 gündem maddesini görüşmek üzere Başkan Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir karara oy birliğiyle imza attı. Antalya Stadyumu’nun adının Atatürk Antalya Stadı olarak değiştirilmesini tavsiye eden Muhittin Böcek imzası ile meclise sunulan önerge görüşüldü. Meclisteki grupların önerisiyle gündem maddesinin kapsamı genişletilerek, Antalya Stadyumu, 10 bin kişilik Spor Salonu’nu, okçuluk, tenis sahaları, Millet Bahçesi’ni de içinde barındıran alanın tamamının adının Atatürk Spor Kompleksi olarak değiştirilmesi şeklinde oy birliğiyle kabul edildi.

            Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Cumhuriyet’in 100. Kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde böylesine bir karar alınması son derece anlamlı.

            Cumhuriyetimizin temel değerlerinin ne denli önemli olduğuna bir kez daha tanıklık ettiğimiz bugünlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin Antalya ile özdeşleşmiş stadyuma verilmesi büyük bir memnuniyet yaşattı.

            Bu nedenle bu sürece katkı koyanları kutluyorum.

 

 

Bu yazı toplam 458 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim