

Atb Başkanı Bilgiç: "Tarımda Ürün Planlaması Yapılmalı"
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, tarımsal ürünlerdeki anormal fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için "tarımda ürün planlaması" yapılması gerektiğini söyledi.
Bilgiç, ATB'nin 13. Olağan Meclis Toplantısı'nda, ülke ekonomisinde bir daralma olduğunu ifade ederek, "Bu daralmaların daha çok üretim, imalat ve bunların ihraç edilerek Türk ekonomisine bir can suyu olmasını sağlamalıyız. Dövizin artışıyla birlikte üreticimizin kullandığı tüm girdilerdeki artışlar bu sene kendini ciddi bir şekilde göstermiştir. Vakit geçirmeden ekonomide yeni reformlar yapılması gerektiğini gerekiyor" dedi.
Tarımsal ürünlerdeki anormal fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için "tarımda ürün planlaması" yapılması gerektiğine dikkat çeken Bilgiç, "Türkiye'de hangi ürüne ne kadar ihtiyaç varsa onların tespiti yapılıp, bu ürünlerin prim sistemiyle, devlet desteğiyle ülke topraklarında yetiştirilmesi sağlanmalıdır. Bu ithalatına verilecek paranın çok az bir miktarı içerideki üreticiye kaynak olarak aktarıldığı takdirde dışa bağımlığımızın azalacağını hep birlikte göreceğiz. Böylelikle de uygun şartlarda üretilen ürünler, uygun fiyatlarla tüketiciye ulaştırılır" diye konuştu.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- 30 METREKARELİK ATÖLYEDE 36 YILDIR ALANYA ŞALVARINI DÜNYAYA TANITIYOR
- AVM'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU
- LAĞIM ÇUKURLARI İÇİN SUÇ DUYURUSU
- PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPARAK MOPEDDEN YERE SAVRULAN BİRİ ÇOCUK 2 KİŞİ, SÜRÜCÜNÜN DİKKATİYLE EZİLMEKTEN KURTULDU
- KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYI BAŞARAN SEREBRAL PALSİ HASTASI ADA SU’NUN ANNESİNE KENDİ ELLERİYLE VERDİĞİ ÇİÇEK YÜREKLERİ ISITTI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































