Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.135
    %-0.63
  • Dolar
    32.2988
    %-0.62
  • Euro
    34.6561
    %-0.46

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

ATB ve AGC’den proje…

26 Haziran 2023 Pazartesi 00:05

 

            Antalya denince akıllara hemen turizm gelse de; tarım olgusunu ve potansiyelini nedense atlıyoruz…

            Pandemide de net biçimde görüldü ki; tarım olmadan turizm olmaz.

            Tarım; yaşamsal öneme sahip çok stratejik bir alan…

            Tarım demek; doğa demek.

            Tarım demek üretim demek…

            Tarım demek; gelecek demek.

            Böylesine kritik öneme sahip bu sektörün Antalya’da çok önemli bir potansiyeli var.

            İşte tam da bu noktada tarımın uzun soluklu olarak çok daha geniş kitlelere sevdirilmesi, özendirilmesi ve teşvik edilmesi ile ilgili dikkat çekici bir projeden söz etmek istiyorum.

            Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATB) ortaklaşa düzenlediği Tarım Muhabirliği Eğitimi meyvelerini vermeye başladı.

   Bu anlamda; Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) işbirliğinde düzenlenen Tarım Muhabirliği Eğitimi’nin sertifika töreni  geçtiğimiz günlerde Zeytinpark’ta yapıldı. Tören, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya’da çalışan gazetecileri ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini tarım haberleri konusunda bilinçlendirmek, gazetecilerin, gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve toplumun tarım haberleriyle ilgili doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Ocak ayında Tarım Muhabirliği eğitimini düzenlediklerini anımsattı.

  Aynı şekilde Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ise,  eğitim programının 1 ay sürdüğünü belirtirken, Nasıl Bir Ekonomi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, AGRO TV Ankara Temsilcisi Galip Umut Özdil, TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak, Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, Hürriyet Gazetesi Editörü Leyla Koyuncu, Gazeteci Pelin Gel’in, tarım haberciliği, TV’de ve dijitalleşen medyada tarım yayıncılığı, tarım ekonomisi, tarım haberciliğinde istatistiktik toplama, Türkiye Ürün İhtisas Borsası, tarım istatistiği okuma, tarım haberciliğinde bilgi toplama ve haber işleme, kurumlarla iletişim konularında bilgi paylaşımında bulunduğunu belirtti.


Taş, alan muhabirliğinin önemini vurgularken tarımın başkenti Antalya’da tarım muhabirliği eğitiminin son dönemde daha çok önem kazandığını kaydetti.

            Farkındalık yaratmak, eksiklikleri gidermek ve tarımda sinerjiyi yakalayabilmek adına bu projeyi önemli buluyorum. Gazetemizden de muhabir arkadaşlarımızı bu etkinliğe göndererek sürece katkı sağladık.

            Söz konusu projeye emek veren AGC ve ATB yönetimini kutluyorum.

            Bu tarz dikkat çekici projelerin sürmesi ve başta tarım olmak üzere diğer sektörlere can suyu katması dileğimle…

Bu yazı toplam 496 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim