- IMKB
% - Altın
7160.81
%-0.45 - Dolar
44.1696
%0.03 - Euro
50.5561
%-0.68
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 21:13 - AÜ'DE 'İLERİ SAĞLIK ARAŞTIRMA MERKEZİ' KURULDU
- 21:05 - PROF DR İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
- 20:58 - TRENDYOL SÜPER LİG: ANTALYASPOR: 0 - GAZİANTEP FK: 0 (İLK YARI)
- 20:58 - MERSİN’DE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 12 TUTUKLAMA
- 20:53 - MERSİN’DEKİ İHALE YOLSUZLUĞU OPERASYONUNDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 20:07 - BAŞSAVCIDAN ÖĞRENCİLERE DOLANDIRICILIK UYARISI
- 18:28 - HAYATINI KAYBEDEN ZAFER PARTİSİ ALANYA İLÇE BAŞKANI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 18:28 - KURŞUNLARDAN 2 KEZ KAÇTI, ÜÇÜNCÜ DEFA YARALANMAKTAN KURTULAMADI
- 17:53 - BAŞKAN SEÇER: "GİZLİLİK KARARI OLAN DOSYANIN BİLGİLERİ ÜZERİNDEN KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILMASI DOĞRU DEĞİL"
- 17:38 - BURDUR’DAKİ MOTOSİKLET HIRSIZLARI ISPARTA’DA YAKALANDI
- 17:38 - DÖŞEMEALTI’NDA 314 ADET KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 17:18 - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIM FİLOSUNA TAKVİYE: 19 HİBRİT OTOBÜS SAHADA
- 17:13 - BABA VE KIZ AYNI KOKPİTTE: 42 YILLIK PİLOT GÖKYÜZÜNE KIZIYLA VEDA ETTİ
- 17:08 - TABUTUNUN ÜZERİNE DAMATLIĞI KONULDU: İRAN’DA HAYATINI KAYBEDEN TIR ŞOFÖRÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 16:58 - HACI NİZAMETTİN DEMİREL CAMİİ VE HACI RABİYE DEMİREL KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI

ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


ATSO ve akşam ticareti…
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’le birlikte Van’a gerçekleştirilen ziyarette Antalya’nın mevcut sorunlarına dair söyleşilerimiz oldu.
Pratik çözümler odaklı yaklaşımıyla ATSO Başkanı Davut Çetin’in kronikleşmiş sorunlara bakış açısını önemsiyorum.
Somut kavramlara dayalı bakış tarzı ile Antalya’nın bir türlü ‘’gelişemeyen’’ akşam ticareti hakkında kısa söyleşimiz oldu.
ATSO; turizm, tarım ve ticaret denklemini kültürel ve sanatsal etkinliklerle pekiştirerek kısa ve uzun soluklu projelerle özellikle akşam saatlerinde dolu ve canlı caddelerin ön plana çıktığı bir şehir hedefini ortaya koymuş durumda.
Anımsayacağınız üzere, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından turistleri ve vatandaşları kent merkezine çekmek, akşam ticaretini canlandırmak ve şehir turizmini desteklemek için Eylül ayı boyunca düzenlenen ‘Sokakta Şenlik Var’ etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem bir gala gösterisi ile sona erdi. Etkinliklerin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda öğle saatlerinde başlayan program kapsamında animasyon gösterileri, araç boyama, bando ve konserlerin yanı sıra, kurulan dev akvaryumda deniz kızı ve su balesi gösterisi büyük ilgi çekti.
Bu noktadan hareketle amaçlarının kent merkezinde canlılık yaratmak olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalyalılar’ın ve turistlerin etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini ve esnaftan olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Antalyalılar ve kent merkezine inen misafirlerimiz sokak etkinliklerini çok sevdiler. Eylül ayı boyunca yaptığımız etkinliklerin kent ticaretine de olumlu etkisi olduğuna dair geri dönüşler alıyoruz. Düzenlediğimiz Sokak Şenliğine destek olan Antalya Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, katılan tüm üyelerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Bu yaklaşımda bile ATSO’nun kararlılığını görmek mümkün.
Elbette akşam ticareti yaygınlaşırsa ‘’12 Ay Turizm’’ hedefi de yakalanmış olur.
Aksi taktirde ‘’Antalya’da neden turist alış – verişe yönelmiyor; akşam ticareti neden yok?’’ sorularını kendi kendimize sorar, yanıtını da bir türlü veremeyiz.
ATSO’nun daveti üzerine gazeteci arkadaşlarla gittiğim Van’da akşam ticaretinin çok iyi noktada olduğunu gözlemledim.
Bu olağanüstü canlılığı ve hareketliliği görünce; ‘’Acaba Van’da da çok yıldızlı oteller olsaydı, yerli ve yabancı turistler yine böyle renkli görüntüler oluşturur muydu?’’ diye de kendime sormadan edemedim.
‘’Herşey Dahil’’ sistemini yeniden masaya yatırmak gerekiyor mu?
Aslında Antalya’da turizmdeki temel sorunlarının çözümünde esnafın da artık elini taşın altına koyması şart!
Antalya Valiliği ve ATSO’nun gayretleri dikkate değer. Bunun dışında tüm paydaşlar, STK’lar bu konuda ‘’güçbirliği’’ yapmalı.
Hem de acilen…
SANA BİR MEKTUP YAZDIMYUNUS YAŞAR
MEKANIN CENNET OLSUN / İLBER ORTAYLI'NIN ANISINA...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BİR TATLI UYKU SONRASI HÜZÜNŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
ÜNİVERSİTELER KAPATILMALIDIR!CEM ARÜV
ÇOCUK EĞİTİMİ Mİ, DİNİ PROPAGANDA MI?MUHARREM YELLİCE
BİR RESSAM POTRESİ: CEMALETTİN TİMURHALİL ERDEM
PAZARIN ÇATISINDA NE VAR?VEDAT GÜRHAN
DOĞRUYU BİLİP YANLIŞI SEÇMEKNİNA ŞAHİN
GÖNÜLLÜ SADELİKAHMET İLBARS
KADIN OLMANIN SESSİZ HİKAYESİGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
ANTALYASPOR YAYIN GELİR PAYI ARTAR MI?KAHRAMAN KÖKTÜRK
ÇANAKKALE SAVAŞI'NDA EDEBİYATÇILARHAKAN ERCAN
SAYIN MANSUR YAVAŞ’A AÇIK MEKTUPHASAN YAKUP CANGÜVEN
ARKA PLAN OKUMALARIGAZANFER ERYÜKSEL
İRAN 1978 - 1979ŞENER METE
MOBİLİTE ÇAĞINDA KİTLE TURİZMİNİZAMETTİN ŞEN
DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜOYA BOYSAN
İYİ Kİ SENİ TANIDIM ABİDE...IŞIK YARGIN
KADINLARIN GÜNÜ MÜ, KADINLARIN MÜCADELESİ Mİ?ERDOĞAN KAHYA
TÜRKLERDE İSLAM KÜLTÜRÜNURİ SEZEN
BİR KÜTÜPHANE NEDEN KAPALI TUTULUR Kİ?GÜRSEL KAYA
FATMA NUR ÇELİK KIZIMIZ (TAZİYEMİZ VAR)PROF DR RAMAZAN DEMİR
ANTALYA’YA GÖÇÜ DURDURUNTURGAY ALP
İNTERNET ALIŞVERİŞLERİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
KEMER, DÜNYA SUP ŞAMPİYONASI TAKVİMİNE GİRDİ
CAN SUYU PROJESİ İLE 10 TON SU ÜCRETSİZ
KILIÇ: "EMEKLİYE BAYRAMDA EN AZ BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ"
'GRİ BOŞANMA' YÜZDE 56 ARTTI
ERCAN YAVAŞ: "KADINLAR OLMASAYDI, DÜNYA KARANLIK OLURDU"
BİRİ OTİZMLİ 2 ÇOCUĞUYLA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
ÖZDAĞ: "HERKESİN YASALAR ÖNÜNDE EŞİT OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"
'HASSAS KENTLEŞME ŞART'
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





