Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.807
    %0.84
  • Dolar
    32.5602
    %0.86
  • Euro
    34.555
    %0.86

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

ATSO’da seçim heyecanı…

30 Eylül 2022 Cuma 00:05

 

          140 yıllık bir çınar olan ve ülkemizin en büyük 2 büyük sivil toplum kuruluşundan birisi olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) seçim heyecanı devam ediyor.

          1 Ekim cumartesi günü gerçekleşecek seçim öncesinde 3 aday başkanlık için yarışırken mevcut adaylar çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor.

          Mevcut başkan Davut Çetin, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı yürüten Ali Bahar ve EKİPDER Başkanı Reşat Güney arasında başkanlık yarışı gerçekleşecek.

 Kurumsal kimliğiyle öne çıkan ATSO’nun  istihdam ve ticaret dünyasında  25 bin aktif üyesi bulunuyor. 1 Ekim’de start alacak seçim sürecinde öncelikle ATSO Organ Seçimleri’nde oy kullanma yetkisine sahip üyeler sandık başına giderek 49 Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri’ni seçmek için oy kullanacak. Ardından süreç Başkan, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu seçimleri ile tamamlanacak.

  Öte yandan önümüzdeki dönem ATSO’da yaklaşık 277 Meslek Komitesi Üyesi ve 114 Meclis Üyesi görev yapacak.

Şurası bir gerçek ki; ATSO seçimleri her zaman çekişmeli ve heyecanlı geçmiştir. Kendi dinamiği içerisinde ve farklı stratejileri barındıran bu seçim atmosferinde adayların kendilerini ifade ederken ve hedeflerini açıklarken; ‘’Antalya markasını daha da yukarı taşıma misyonu’’ aslında bu kurumun kurumsallığı ile orantılı bir olgu.

Mevcut başkan Davut Çetin görev süreci boyunca ‘’beklentilerin’’ de üstüne çıkan hizmet performansıyla dikkat çekti. Başkanlığındaki ikinci dönemdeki 3 yıla yakın süredir devam eden ve tüm Dünyayı etkileyen pandemi dönemine rastgelen hizmet periyotunda tüm sektörlere moral ve umut veren yaklaşımları, çevrimiçi konferans yöntemiyle kronikleşen sorunların çözümüne yönelik girişimleri, kent sorunlarına çözümsel ve rasyonel bakışıyla kent gündeminde ağırlığını hissettirdi.

  Turizm, tarım, ticaret, sanayi ve teknolojik gelişimlere açık projelerinin bir kısmının pandemi sürecine denk gelmesine rağmen istikrarlı çizgisi, deneyimi, akıllı kent vizyonuyla sorunların çözümüne net ve bütünleştirici yaklaşımı Davut Çetin’in dikkat çeken özellikleri arasında sıralanabilir. Davut Çetin seçimlerde kırmızı renkli  listeyle yarışacak.

          Diğer adaylardan Ali Bahar son derece heyecanlı ve  yeni hedefler vizyonuyla üyelerden yetki istiyor. Şehrin güçlü bir lobiye ihtiyacı olduğuna vurgu yapıyor. Bahar; mavi listeyle yarışacak. Anımsayacağınız üzere geçtiğimiz seçimde Davut Çetin ve Ali Bahar yine başkanlık için mücadele etmiş ve bu heyecanlı seçim yarışından Davut Çetin ve ekibi galip çıkmıştı.

          Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı olan bir diğer aday Reşat Güney ise ATSO’daki danışmanlık görevinin tecrübesiyle başkanlık yarışında ‘’Ben de varım’’ mesajı veriyor. Güney beyaz listeyle yarışacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri her zaman çekişmeli, heyecanlı ve stratejik derinliği olan özellikleri içinde barındıran bir süreçtir.

Başkanlık için yarışan tüm adayların ortak hedefinde Antalya’ya hizmet ve Antalya markasını daha ileriye götürmek var. Seçim sürecinin ATSO’nun kurumsal kültürünün uzantısında ve sorumluluk doğrultusunda  siyasi çekincelerden uzak, siyasi dengelerin müdahil olmadan olgunluk ve nezaket içerisinde geçmesini diliyorum.

          Sonuç ne olursa olsun kazanan Antalya ekonomisi ve ATSO’nun 140 yıllık kurumsal kimliği olsun.

 
 

Bu yazı toplam 570 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim