Antalya gibi bir Dünya şehrinde öyle bölgeler, öyle caddeler var ki; gerçekten bu alanların Dünya şehrinin bir parçası olup olmadığı ile ilgili çelişkiye düşüyor insan.
Şöyle ki; her gün binlerce aracın geçtiği çok önemli bir geçiş noktasında akşam saatlerinde ‘’aydınlatmanın’’ olmaması büyük tepkilere neden oluyor.
Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’nin yol düzenleme ve genişletme çalışması yaptığı Akdeniz Üniversitesi istikameti ile Antalyaspor Stadyumu’nun birleştiği noktada başlayan ve Öğretmenevleri istikameti boyunca devam eden Dumlupınar Bulvarı’nda yolun her akşam ve gece saatlerinde karanlığa gömülmesi araç sürücülerine çok zor anlar yaşatıyor.
Zaman zaman bu yolu kullanan birisi olarak söylemek gerekirse söz konusu geçiş noktasında aydınlatma sorununun bir an önce çözümlenmesi gerek.
Çünkü; yeni düzenlemeyle birlikte çok fazla bağlantı noktasının eklendiği Dumlupınar Bulvarı’nda aydınlatmanın olmaması kazalara davetiye çıkarıyor.
Hele hele Antalya dışından gelen araç sürücüleri bu yolda çok fazla yanılgıya düşüyor.
Antalya’nın neredeyse havaalanı yolu ve Hürriyet Caddesi’nden sonra en önemli geçiş noktası olan Dumlupınar Bulvarı’nda aydınlatmasının kesinlikle olması gerekiyor.
Otogar’dan geliş noktasında ve Antalyaspor Stadyumu’ndan ASAT Hizmet Binası’na gidiş yönünde son derece önem taşıyan ve şehir trafiğinin önemli bir yükünü omuzlayan söz konusu alandaki aydınlatma sorunu çözümlenmeli.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 2435 defa okunmuştur.