Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Balbey Kentsel Yenileme Projesi

13 Nisan 2023 Perşembe 00:05

 

            Antalya’nın özgün yaşam alanlarından Kaleiçi ve Balbey bu şehir için her zaman çok ayrıcalıklı özelliklere sahip.

            Tarihi solukladığımız bu mekanlarımızdan Balbey’de yılların getirdiği ciddi sorunlar var.

            Bu sorunlar her geçen gün daha da işin içinden çıkılmaz boyuta gelirken,  Antalyalılar da Balbey’in çağdaş bir proje ile kente kazandırılması ile ilgili beklentilerini her fırsatta dile getiriyor.

            Tam da bu noktada uzun zamandır gündemde olan Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili adımlar da nihayet atılmaya başladı.

   Yaklaşık olarak 30 yıldır  Antalya'nın kanayan yarası haline gelen Balbey mahallesinin  sorununun çözümü için çalışmalar start aldı.

 Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi, mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerin imzalanmasının ardından Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı inşaatında ilk kazmayı vurdu. Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından yürütülen projede tescilli olmayan yapıların yıkımına başlandı. Proje kapsamında tescilli yapıların restorasyonu yapılacak, tescilli olmayan yapılar ise yıkılacak. Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı hızlı bir şekilde tamamlanacak.

    Konu hakkında görüşlerini aktaran Antalya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Süleyman Kocabaş, proje kapsamında ilk yıkımın başladığını belirterek, "Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında alanda bir fiil çalışmaktayız. 2015 yılında Balbey Mahallesi, Kentsel Yenileme alanı ilan edilmişti. Başkanımız Muhittin Böcek'in destekleriyle, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve teknik ekip ile birlikte planlama çalışmalarına yeniden başlanmıştı. Bu planlama çalışmaları tamamlandıktan sonra Kültür Turizm Bakanlığı Koruma Bölge Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi Meclisince planlar onaylandı. Ardından mimari projeleri vatandaşlarımıza anlatarak uzlaşı çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlarımızla noter onaylı inşaat sözleşmeleri yapıldı. Sözleşmeler tamamlandıktan sonra alan içerisinde Belediyemizin iştiraki şirketi olan ANTEPE ile protokol imzalanarak inşaat çalışmalarına başladık. İlk yıkım bugün yapılıyor. Alan içerisinde harabeye dönmüş, köhneleşmiş, işgale uğramış yapılar da vardı. Nihayetinde güzel bir Balbey Projesi hedefliyoruz." Dedi.

            Bu gelişmeler elbette yılların kanayan yarası haline gelen Balbey’de sorunların çözümü adına özellikle akşam saatlerinde bu tarihi mekandan geçmeye çekinen vatandaşları bir anlamda sevindirdi.

            Umuyorum ve diliyorum ki dikkat çeken bir proje olur ve bu tarihi doku kent imajına yeni değerler katar…

 

Bu yazı toplam 670 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim