Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Balbey’de aynı görüntüler…

02 Haziran 2022 Perşembe 00:05

 

            Tarihi Balbey semti; bir dönem çocukluk yıllarımın geçtiği bir semt…

            70’li yılların sonunda kirada oturduğumuz bu semt o yıllarda öylesine güzel, öylesine farklı bir semtti ki kısa da olsa en güzel yıllarım burada geçti diyebilirim.

            Antalya’nın kendine özgü ve yerel dokusunda komşuluk ilişkilerinin doruk noktaya ulaştığı, huzurlu, sevimli, aranılan ve seçkin bir yerleşim birimiydi.

            Yıllar geçtikçe maalesef bu yerleşim alanı o eski kimliğinden yavaş yavaş uzaklaştı.

            Tam da bu noktada Antalya’nın tarihi semtlerinin başında gelen Balbey’deki sorunlar her geçen gün artarken, adeta kaderine terk edilen mahallede görüntü kirliliği başta olmak üzere  otopark ve hırsızlık sorunu her geçen gün artıyor.

            Bu anlamda Antalya’nın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Balbey mahallesindeki en önemli sorun olarak görüntü kirliliği gösteriliyor.

                        Görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve çöp toplama sorunlarının eksik olmadığı Balbey mahallesinde oturan vatandaşlar çöplerin zamanında toplanmasını istiyorlar.

            Görüntü kirliliğinin revaçta olduğu Balbey’de özellikle otoparka dönüşen ara sokaklarda yürümenin neredeyse imkansız hale geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, bu sorunun çözümü için artık somut adımlar atılmasını istiyorlar.

            Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili gelişmelerin yaşandığı Antalya’da otoparka dönüşen mahalle aralarında araç sürücüleri geçmekte zorlanıyor.

            Yine aynı şekilde görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve çöp toplama sorunlarının eksik olmadığı tarihi mekanda özellikle akşam saatlerinde bu semtten geçen vatandaşlar aydınlatmanın yetersiz olmasından dolayı tedirginlik yaşıyor.      Özellikle görüntü kirliliği, otopark, hırsızlık sorunları başta olmak üzere Balbey’in temel sorunlarının her geçen gün arttığını söyleyen mahalle sakinleri, kendi araçlarını park edecek yer bulamadıklarını söylüyorlar. Son yıllarda hırsızlık olaylarında da artış yaşanan Balbey’de görüntü ve otopark sorunu da her geçen gün artıyor. Bu tarihi semt artık turizme kazandırılmalı ve öncelikli sorunları çözülmeli. Ortaklaşa projelerle Balbey Antalya’ya yakışır bir duruma getirilmeli.

   Balbey sanki kaderine terk edilmiş gibi. Birçok bina terk edilmiş halde ve görüntü kirliliği ile dolu.

   Bu özgün mekan için artık somut adımlar atılmalı.

 

Bu yazı toplam 433 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim