- IMKB
% - Altın
6015.515
%0.84 - Dolar
43.0094
%0.14 - Euro
50.5553
%0.20
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:50 - KURUYAN 'DİLEK GÖLÜ' NE ARTIK KAĞIT PARA ATILIYOR
- 00:37 - ÖZDEMİR, 2026 YILINI İTFAİYE PERSONELİ İLE KARŞILADI
- 23:08 - YILBAŞI TEDBİRLERİNDE MERSİN’DE SIKI DENETİM: 104 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 19:58 - TUFANBEYLİ’DE EĞİTİME KAR ENGELİ
- 19:33 - YILBAŞI GECESİ MERSİN’DE GÜVENLİK VE SAĞLIK SEFERBERLİĞİ
- 18:58 - UÇAKLA GELEN YOLCUNUN VALİZİNDEKİ MISIR GEVREĞİ KUTULARINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI
- 18:08 - ŞİDDETLİ RÜZGARDA KIRILAN AĞAÇ YOLA DEVRİLDİ
- 17:28 - ALANYA’DA YENİ YIL DENETİMLERİNDE 30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 17:18 - MANAVGAT ADLİYESİ’NDE DOSYALARIN YÜZDE 97’Sİ SONUÇLANDI
- 17:06 - YENİ YILI SU ALTI MAĞARASINDA KARŞILADILAR
- 16:48 - ALANYA’DA GÖREVLİ POLİSLERİN ÜZERİNE MOTOSİKLET SÜRDÜLER, KAYITA ALDIKLARI GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR
- 16:48 - ANAMUR’DA EĞİTİM VE GENÇLİK YATIRIMLARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
- 16:38 - DİYANET’İN ’KİTAP OKU-YORUM’ PROJESİ ANAMUR’DA HAYAT BULDU
- 16:33 - ANAMUR’DA YENİ YILIN İLK SABAHI CAMİLERDE KARŞILANDI
- 16:28 - ŞENER, YENİ YIL GECESİNDE KAMU ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

ÖMER YETGİN / BUGÜNLÜK


Balbey’in sorunları ve…
Antalya’nın tarihi semtlerinin başında gelen Balbey’deki yıllardır gündemden hiç düşmeyen sorunlar her geçen gün artarken, adeta kaderine terk edilen mahallede nihayet kararlı adımlar atılıyor.
Tarihi Balbey semti; bir dönem çocukluk yıllarımın geçtiği bir semt…
70’li yılların sonunda kirada oturduğumuz bu semt o yıllarda öylesine güzel, öylesine farklı bir semtti ki kısa da olsa en güzel yıllarım burada geçti diyebilirim.
Balbey o yıllarda Antalya’nın kendine özgü ve yerel dokusunda komşuluk ilişkilerinin doruk noktaya ulaştığı, huzurlu, sevimli, aranılan ve seçkin bir yerleşim birimiydi.
Yıllar geçtikçe maalesef bu yerleşim alanı o eski kimliğinden yavaş yavaş uzaklaştı.
Bu anlamda Antalya’nın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Balbey mahallesindeki en önemli sorun olarak görüntü kirliliği gösterildi.
Görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve çöp toplama sorunlarının eksik olmadığı Balbey mahallesinde oturan vatandaşlar çöplerin zamanında toplanmamasından yakındı.
Görüntü kirliliğinin revaçta olduğu Balbey’de özellikle otoparka dönüşen ara sokaklarda yürümenin neredeyse imkansız hale gelmesi her zaman gündemdeki yerini korudu.
Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili gelişmelerin yaşandığı Antalya’da nihayet çözüm adına adımlar atıldı.
Tam da bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Balbey Mahallesi'nde hayata geçirilecek Balbey Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli geçtiğimiz hafta törenle atıldı.
Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyle Balbey Mahallesi’ni tarihi dokusuna uygun şekilde düzenleyerek, Antalya’nın değerlerinden birini daha kent hafızasına sahip çıkarak yeniliyor. Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından yürütülen projede, 22 bin metrekare inşaat alanında kazı çalışmalarının ardından temel için ilk beton Şubat ayında dökülmüştü. Toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon lira olan Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı’nda, 125 hak sahibine 72 bağımsız bölüm teslim edilecek.
Proje bünyesinde 49 ofis, 15 konut, 33 dükkan ve 2 adet günübirlik konaklama tesisi ile 200 araçlık kapalı otopark ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve süs havuzlarını barındıran toplam 5 bin metrekarelik peyzaj alanı yer alıyor.
Anımsayacağınız üzere tarihi Balbey mahallesi sorunu, Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerin imzalanmasının ardından çözüme kavuşmuş, ilk kazma vurularak inşaat çalışmaları başlamıştı. Balbey’i modern bir yaşam alanına dönüştürecek proje kapsamında ilk olarak alan içerisinde tescilli olmayan harabeye dönmüş, köhneleşmiş, işgale uğramış yapılar yıkılmıştı.
Şimdi Balbey için yeni bir süreç başlamış oldu.
Söz konusu projenin Antalya’nın kent kimliğine yeni bir soluk getirmesi dileğimle.

TEŞEKKÜR EDERİM GÜNEŞBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
POŞET 1 LİRAAV İBRAHİM GÜLLÜ
ANTALYA: TURİZMİN PARLAYAN YÜZÜ, DOĞANIN SESSİZ ÇIĞLIĞICEM ARÜV
ATSIZMUHARREM YELLİCE
BİR KÜÇÜCÜK ALİCİKTİMALİ YILDIZ
YILBAŞIMI DEDİNİZ?HASAN YAKUP CANGÜVEN
SOSYAL MEDYA KÖLELİĞİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
2026 HOŞ GEL NE OLUR...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BENDE SAKLI KALMASIN-2OYA BOYSAN
USTA, ÇIRAK, KURGU VE RUHGAZANFER ERYÜKSEL
GÖRSEL ESTETİKNURİ SEZEN
KÜLTÜR SANAT VE YÖNETİMLERHALİL ERDEM
TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ VE YANSIMALARAYDIN ÖZDEMİR
ŞEMSİYEMİZ MARKALI MI?RAZİYE GÖK AKTAŞ
DURUM VAHİM AMA…ALİ İHSAN DİLMEN
28 BİN 75 TL: RAKAM BÜYÜK, HAYAT KÜÇÜKSÜLEYMAN EKİN
CAMİLİ KABAĞI MI KIYAFET Mİ???KAHRAMAN KÖKTÜRK
DİSİPLİN Mİ ÖZGÜRLÜK MÜ?ŞÜKRAN KAYA
YILIN KELİMESİ/KAVRAMIŞENER METE
ŞEREF KAVRAMI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SIRADANLAŞMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
ANTALYASPOR İÇİN VAKİTTURGAY ALP
CAMİANIN UMUDU TÜKENMİŞVEDAT GÜRHAN
KAPATIN DÜKKANI GİTSİN KARDEŞİM!GÜRSEL KAYA
AKADEMİK BAŞARISIZLIK VE ÖRTME YÖNTEMLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













