Bugün 21 Kasım 2025 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5522.355
    %-0.54
  • Dolar
    42.4401
    %0.18
  • Euro
    49.0022
    %0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BESTECİSİNİN DUYAMADIĞI EFSANE ANTALYA'DA
21 Kasım 2025 Cuma 11:48

BESTECİSİNİN DUYAMADIĞI EFSANE ANTALYA'DA

Beethoven’ın evrensel barış, kardeşlik ve insanlık ideallerini müzikle buluşturduğu 9. Senfoni, Antalya’da bu yıl tarihi bir buluşmaya dönüşüyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası iş birliğinde sahnelenecek olan eser, sezonda yalnızca iki kez sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası iş birliğinde sahnelenecek olan Ludwig van Beethoven’ın ölümsüz eseri 9. Senfoni, sezonda yalnızca iki kez sanatseverlerle buluşacak. Konser, 21 Kasım 2025 Cuma saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Sahnesi’nde ve 22 Kasım 2025 Cumartesi saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Biletleri kısa sürede tükenen bu özel buluşmada, her iki kurumun orkestra sanatçılarından oluşan büyük orkestraya Antalya Devlet Opera ve Balesi solistleri ile korosu eşlik edecek. Konserin şefliğini dünyaca ünlü orkestra şefi Antonio Pirolli üstlenecek. Yaklaşık 70 dakika sürecek olan tek perdelik konserde, güçlü koro partileri Antalya Devlet Opera ve Balesi korosunun koro şefi Mahir Seyrek yönetiminde hazırlandı. Gecede; soprano Nurdan Küçükekmekçi, mezzo soprano Medine Tuganova, tenor Devrim Demirel ve bas Engin Suna, Beethoven’ın görkemli final bölümünü oluşturan vokal yapıyı seslendirecek. Eser, Almanca orijinal diliyle seslendirilecek olup, 22 Kasım akşamı temsili Türkçe üst yazı eşliğinde izlenebilecektir.

Ludwig van Beethoven’ın Son Senfonisi İçin Geri Sayım Başladı!

Seneler içinde işitme duyusunu tamamen kaybeden Beethoven, 1824 yılında 9. Senfoni’yi tamamladığında artık hiçbir sesi duyabilecek durumda değildi. Buna rağmen, piyanonun titreşimlerinden aldığı referansla yazdığı bu eser, müziğin insan ruhundan doğup yine insana dönen bir güç olduğunu gösteren en çarpıcı örneklerden biri olarak kabul edilir. Eserde özgürlük, kardeşlik ve insanlık idealleri işlendiğinden, senfoninin ‘Neşeye Övgü’ bölümü (Ode to Joy), günümüzde Avrupa Birliği marşı olarak da kabul edilmektedir.

22 Kasım 2025 Cumartesi akşamı saat 20.00’de seslendirilecek konserin biletleri kısa sürede tükenmiş olup, konserden 24 saat önce satışa açılacak sınırlı sayıdaki biletler, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ile www.biletinial.com internet adresi üzerinden temin edilebilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim