

Burdur Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan:
BURDUR (İHA) – Yıllık yüzde 5 faizle 200 bin liraya kadar esnaf ve sanatkarlara kefalet desteği sağlandığını belirten Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan, "Kefil, kefalet, ipotek gibi şartlar var. Bunları yerine getiren, kredi sicili düzgün olan bütün esnaflarımız bu desteklerden istifade edebilir." dedi.
Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan, esnaf için bu yıl devlet bütçesinden ayrılan paranın iyi bir destek olduğunu söyledi. Yıllık yüzde 5 faizle, 200 bin liraya kadar esnaf ve sanatkarlara kefalet ettikleri aktaran Kalkan, alınan kredilere bir veya 3 aylık dönemlerde ödeme planları yapıldığını, hükümetin 2019'da esnaf ve sanatkarlara büyük bir destek verdiğine dikkat çekti.
"Esnaflarımız bu desteklerden istifade edebilir"
Esnafa güzel bir destek sağlandığını ifade eden Kalkan şöyle konuştu: "Kefil, kefalet, ipotek gibi şartlar var. Bunları yerine getiren, kredi sicili düzgün olan bütün esnaflarımız bu desteklerden istifade edebilir. Kooperatiflerin kredi sınırları ilçe sınırları demektir. Buna uymayanlar olabiliyor ve değişik ilçelerden gelip burada kredi kullanmak isteyenler de çıkıyor böyle şeylerle de karşılaşabiliyoruz. Ancak biz sadece merkez ilçe sınırları içindeki esnaflarımıza kefalet ediyoruz. Her kooperatif kendi ilçe sınırlarından sorumlu. Bu paralar devletin parası tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Dolayısıyla alınan bu kredilerin zamanında ödenmesi ve ödenen paraların tekrar diğer esnaflara verilmesi için iyi bir sistem. Bu sistem dünyanın hiç bir yerinde yok, böyle bir sistemi zora sokmak esnaf olarak bizim elimizi ayağımızı bağlar. Bu uygulamayı iyi kullanmamız gerekiyor."
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- JOAO PEREİRA: "İYİ FUTBOL OYNUYORUZ POZİSYONA GİRİYORUZ AMA GÜNÜN SONUNDA EN ÖNEMLİSİ 3 PUAN ALAMIYORUZ’’
- 800 YILLIK SELÇUKLU KUMAŞLARI YENİDEN DOKUNDU
- İSKENDERUN’DA EV YANGINI
- KUYUMCU SÜSÜ VERİP TEFECİLİK YAPTILAR: OPERASYONDA SİLAH, POS CİHAZLARI VE MİLYONLUK ÇEK-SENET ELE GEÇİRİLDİ
- KAÇAK GÖÇMENLERİN ÖLDÜĞÜ BOT, YEDİEMİN DEPOSUNA KONULDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim

































