




Burdur’un Yeni Yatırım Gücü
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı” kapsamında 81 ilde belirlenen 324 yatırım alanından biri de Burdur’da hayata geçiyor. İl dinamikleri ve potansiyelleri doğrultusunda belirlenen yatırım başlıkları arasında, Burdur’da öncelikli alan olarak “Asgari 1000 Baş Yüksek Genetik Kapasiteli Entegre Damızlık Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği” ilan edildi.
Bu stratejik yatırım, hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile iş birliği içinde yürütülecek. Türkiye’de embriyo üretim ve transfer etme ruhsatına sahip tek üniversite olarak dikkat çeken MAKÜ, Embriyo Transfer Merkezi aracılığıyla bu yatırımın en kritik bilimsel altyapısını sağlayacak.
Yüksek genetik verime sahip büyükbaş hayvanların yetiştirileceği bu model, sadece Burdur için değil, Türkiye genelinde ve ihracat açısından da önemli bir katma değer yaratacak. Mehmet Akif Üniversitesi, bilimsel yetkinliği ile özel sektörün yatırım gücünün birleşimi, bölge ekonomisine sürdürülebilir bir ivme kazandıracak.
Bu gelişme, bölgesel kalkınma misyonu taşıyan üniversitelerin yerel kalkınma programlarına yön vermesi ve sektörel dönüşümü desteklemesi açısından önemli bir örnek olarak değerlendirilmektedir. Bu süreç, aynıı zamanda, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek..
Burdur’dan ülkenin dört bir yanına ve yurt dışına genetik açıdan üstün büyükbaş hayvan ihracatı hedeflenirken, bu yatırım, MAKÜ'nün hayvancılık çalışmalarını da çok daha güçlü bir noktaya taşıyacak; akademik bilgi, ekonomik değere dönüşecek.
Bu teşvik ile birlikte Burdur'da yüksek genetik özellikli damızlık büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaygınlaşacak ve sektör çok daha yüksek katma değerli üretime yönelecek.
Yapılacak güçlü işletme yatırımları aynı zamanda MAKÜ'nün hayvancılık alanındaki tüm projelerin etkin şekilde uygulanması için bir zemin oluşturacak.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim