Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Büyükşehir ve aday adayları

20 Aralık 2023 Çarşamba 00:05

 

            Yerel seçim için artık zaman hızla daralıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz Aralık ayının sonlarında siyasi partiler bazı Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayını ‘’netleştirmiş’’ olacak.

            Her ne kadar ittifaklar konusunda çelişkili ve ‘’değilken’’ ifadeler gündeme gelse de anketler, temayül sonuçları ve en son olarak de siyasi partilerin genel merkezleri son sözü söyleyecek.

            Antalya’da Büyükşehir ve 19 ilçe belediye başkanlığı ile ilgili aday adayları gerçekten hummalı bir çalışma içinde.

            Önümüzdeki seçimlerde AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, DEM, Saadet, Yeniden Refah, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi başta olmak üzere seçime girecek tüm siyasi partiler yoğun bir çalışmanın içerisinde.

            Antalya’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediye başkanlığı için kıyasıya bir yarış gözlemliyoruz.

            Benim 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti’de gördüğüm en belirgin özellik Büyükşehir Belediye başkanlığı konusunda aday adaylığı konusunda alternatif isimlerin fazlalığı…

            Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü bildiğiniz üzere aylar öncesinden Büyükşehir Belediye başkanlığı konusunda aday adaylığı çalışmalarını başlatmıştı. Kulislerde Büyükşehir eski belediye başkanı Menderes Türel, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un isimleri çok fazla telaffuz ediliyor.

            Bu isimler arasında Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye başkanlığı için benim gözlemlerime göre rüzgar eski belediye başkanı Menderes Türel’e doğru esmeye başladı. AK Parti’den 2 dönem belediye başkanlığı yapan Menderes Türel son haftalardaki seçim çalışmaları, temposu, ziyaret  trafiği ve sosyal medya paylaşımlarını irdelediğimde Türel’in adaylık konusunda daha şanslı olduğunu düşünüyorum.

            Elbette siyasette değil 1 gün, saatler bile büyük önem taşıyor.

            Yukarıda saydığım tüm isimler AK Parti seçmeni kadar diğer tüm siyasi parti seçmeninin yakından tanıdığı ve bildiği isimler.

            Temayül sonuçları ve anketler aday belirlemede belirli bir kıstas olsa da son sözü genel merkez söyleyecek.

            CHP kanadında da Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylık konusunda farklı isimler var.

            Mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek, Mehmet Hacıarifoğlu, Çetin Osman Budak, Ümit Uysal, Barış Bulut, Hüseyin Demir ve Arif Bulut’un aday adaylığı süreci nasıl sonuçlanacak?

            CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?

            Bu soru da keskin hatlarıyla seçmenin ve genel merkezin belleğinde şekillenmiş değil!

            Tıpkı genel seçimler gibi yerel seçimdeki başarının sırrı bütünleştirici dil ve kucaklayıcı siyaset modeli.

Her zaman vurguladığım gibi kutuplaştırıcı söylemlerin bir tarafa bırakılarak tamamen çözüme odaklı bir siyaset stratejisinin öngörülmesi artık bir beklentiden, bir hayalden gerçeğe dönüşmeli.

            Siyasette değil bir günün, bir saatin bile içinde çok farklı değişimleri sarındırdığını geçmişte de gördük, bugün de görüyoruz.

           

            Siyaset; halka hizmet için yapılır. Bu düşünce doğrultusunda şekillenmiştir. Bu olgu; kimilerince farklı değerlendirilip, farklı yorumlansa da, siyasetin temel ilkesi halka hizmettir. Halka hizmet edebilmek için de öncelikler üzerine siyaseti şekillendirmek gerek.

   Siyasetin temel gerçeğinde çözümsüzlük üzerine bahaneler üretmek hep hayal kırıklığı yaratmıştır…

Hızla gelişen ve değişen dünya düzeninde; aynı söylemlere takılıp kalmak kadar, il, ilçe, kadın ve gençlik kollarını iyi işletemeyen, halka inemeyen, yeni söylemler üretemeyen, yeni hedefler koyamayan, yeni bir heyecan katamayan siyasi yapının başarılı olması mümkün değil…

Siyasetin bir heves olmaktan çıkıp, kişisel egolarını ön plana çıkarmak için yapılamayacağını geriye dönüp baktığımızda birçok siyasetçinin çok iyi anladığını düşünüyorum.

Büyük kitleleri peşinden koşturacak bir sinerjiyi harekete geçirilebilmek için ise siyaseti hep ileriyi düşünen pozitif bir akıl ve düşünce ile olgunlaştırmak gerekiyor.

            Yerel seçim sürecini de bu analizler doğrultusunda değerlendirmek ve gözlemlemek gerekiyor.

           

 

Bu yazı toplam 417 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim