Bugün 21 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2512.416
    %0.33
  • Dolar
    32.1816
    %0.03
  • Euro
    34.9689
    %-0.27

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Büyükşehir ve kaldırımlar!

29 Temmuz 2022 Cuma 00:05

 

        Sağlıklı yaşam için yürüyüş yapmak kadar düzenli bisiklet kullanımı da çok önemli.

        Hele hele akaryakıt fiyatlarının rekor derecede arttığı ve sürücülerin zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayıp aracını evinde otoparka çektiği günümüzde bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanımı her geçen gün artıyor.

        Her ne kadar Antalya’da yaya yürüyüş yolları ve kaldırımlardan kaldırım işgalleri nedeniyle yürümek her geçen gün imkansız hale geldiyse de ve bisiklet kullanımı için uygun bir alan sınırlı kalsa da sağlık için bisiklet kullanımı şart.

        Akaryakıt fiyatlarındaki gelinen ürkütücü nokta nedeniyle bisiklet kullanımı artınca maalesef üzücü olaylar da artmaya başladı.

        Ölümlü ve yaralanmalı bisiklet kazaları artmaya başlayınca sürüş eğitimi kavramı aklımıza geldi!

        Yani, bisiklet kullanımı için önce iyi bir eğitim almamızın ‘’zorunluluğu’’ ortaya çıktı…

    İşte tam da bu noktada Büyükşehir Belediyesi geç de olsa bir uygulamaya start veriyor.

   Antalya Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşam ve temiz çevre için temel bisiklet sürüş eğitimi düzenliyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Temiz hava ve sağlıklı yaşam için pedallıyoruz” sloganıyla başlatılan kurslarda 10-65 yaş aralığındaki bisiklet severlere ders veriliyor.

    Hem bir ulaşım aracı hem de spor amaçlı bisiklet kullanımının yaygınlaşması üzerine harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi temel bisiklet sürüş eğitimi düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ‘Temiz Hava ve Sağlıklı Yaşam için Pedallıyoruz’ sloganıyla 10 -65 yaş arası vatandaşlara Akdeniz Kent Parkı içerisinde oluşturulan parkurda temel bisiklet sürüş eğitimi veriyor.

     Özellikle kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği kursa katılanlar bisiklet üzerinde dengede durmayı ve pedal çevirmeyi öğreniyor.     Bisiklet sürmeyi öğrenmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar ise yaya ve kaldırım yollarındaki işgallerin de ortadan kaldırılması gerektiği görüşünde birleşiyorlar.

Antalya’da yeterli derecede bisiklet sürüş alanı olmadığından yakınan vatandaşlar, yaya yollarında da ciddi anlamda görüntü kirliliği olduğundan yakınıyor.

Bisiklet sürüş eğitimi verilirken, temel sorunların da bir an önce ‘’çözülmesi’’ gerekmiyor mu?

Bu yazı toplam 471 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim