- IMKB
% - Altın
4228.498
%-0.47 - Dolar
40.0474
%0.01 - Euro
46.9551
%-0.23
- 19:33 - Topaloğlu'ndan Mola Evi müjdesi
- 19:02 - Niyazi Nefi Kara tutuklandı
- 18:12 - Antalya'da rüşvet operasyonu
- 16:26 - Tapuda sahte kimlikle satış
- 15:58 - Antalya Valiliği süreci başlattı
- 13:23 - Yeni hal kompleksi açılışa hazırlanıyor
- 00:22 - Polonyalı golfçüler Belek'te
- 00:12 - Rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda 6 tutuklama
- 17:59 - Sahnede ilginç an: Dron sanatçının kafasına çarptı
- 17:23 - Öldürülen genç kızın cenazesi teslim alındı
- 17:11 - Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
- 17:11 - Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
- 16:14 - "Müziğin yalnızca estetik değil, aynı zamanda ahlaki bir işlevi de vardır"
- 16:01 - Kutlama töreni ertelendi
- 15:45 - Tataristan'dan ATB'ye ziyaret
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Caz Festivali
Antalya’da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artarak daha geniş kitlelere yayılması oldukça önemli.
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Antalya’da gerçekleşen müzik organizasyonları sadece Antalya’nın tanıtımına değil, ülkemizin de tanıtımına büyük katkı sağlıyor.
Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan 2. Caz Festivali de bunlardan bir tanesi diye düşünüyorum.
Evet… 2. Akra Caz Festivali 19-29 Haziran tarihleri arasında Akra Hotels bahçesinde yapılacak. Caz müziğin dünyaca ünlü isimleri, festivalde sanatseverle buluşacak. Festival, modern ve klasik cazın yanısıra, caz müziği funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkacak.
Festivalin açılış gecesinde, geleneksel İspanyol ve Latin müziği temalarını kendine özgü yorumuyla birleştiren İspanyol sanatçı Monica Molina konser verecek. Konser öncesi Akra Jazz Band, Barbaros ile Şallıel Kardeşler'i konuk edecek. Festival, kendine has müzikal yorumunun yanısıra, hem solo hem de sahnedeki diğer enstrümanlarla birlikte yaptığı doğaçlamalarıyla öne çıkan Kübalı caz piyanisti Roberto Fonseca'yı 'Havana Gecesi' ile sahnesinde konuk edecek. Aynı gece Türkiye'nin en iyi caz vokallerinden Ece Göksu, Quartet'i ile birlikte sahnede olacak.
Soul ve rhythm blues'a getirdiği yenilikçi tarzıyla dikkat çeken, 'Simply Falling' şarkısıyla uzun süre dünya listelerinde ilk sırada kalan Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeoka, festivalde sahne alacak bir diğer isim. Iyeoka öncesinde ise New Orleans ve New York sokaklarından gelen Amerikan Halk Müziği, caz ve blues müziğinin yüksek enerjili gruplarından Tin Pan Band sahne alacak.
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, ikinci yılında da festivalde sevenleriyle buluşacak. Say konserde, son eserleri arasında yer alan 'Truva Sanatı'nı ve 'İzmir Süiti'ni yorumlayacak. Rus saksafon sanatçısı Igor Butman, Moskova Caz Orkestrası ile birlikte festivalde muhteşem bir geceye imza atacak. Ayrıca Türkiye'nin usta gitar sanatçılarından Önder Focan da grubuyla festival sahnesinde olacak.
Festival ikinci yılına, dünyanın en iyi caz vokalleri arasında gösterilen ve 2011 yılında 'En iyi caz vokal albüm' dalında Grammy ödülü kazanan Dee Dee Bridgewater ile veda edecek. Bridgewater'a, Türkiye'nin en önemli virtüöz sanatçılarını buluşturan Akra Big Band eşlik edecek.
Bu tarz etkinliklerde emeği geçen ve geçecek olanları şimdiden kutluyorum.
1923 DARBESİ (!) VE CUMHURİYETİN İMTİHANIEşref Ural
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
ÇIRAĞIN AYDINLANMA DEFTERİGazanfer ERYÜKSEL
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Antalya'da rüşvet operasyonu
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim