Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2479.624
    %0.32
  • Dolar
    32.4943
    %0.16
  • Euro
    34.7359
    %0.06

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Çevre temizliği kavramı ve Muratpaşa

09 Haziran 2022 Perşembe 00:05

 

            Çevre sağlığı ve temizliği asla şansa bırakılamayacak kadar önemli bir konu…

            Yaşadığımız çevreden birinci derecede sorumlu olduğumuzu zaman zaman unutuveriyoruz!

            Dünya Çevre Günü etkinliklerinde ise bazı proğramlar yaparak, çöp toplayarak konunun önemine vurgu yapmaya çalışıyoruz. Oysa ki; bu konu direkt olarak sağlığımızı ve geleceğimizi etkileyen çok yönlü bir sorun…

            Sorunun bir parçası olmadan çözüme dayalı uzun soluklu ve ‘’istikrarlı’’ projelerle çevre bilincini geliştirmeliyiz.

            Bu anlamda sahillerin, kıyıların ve denizlerin temizliği ile ilgili Mavi Bayraklı plajlar ve işletmelerin sayısının artması bir istikrar göstergesi…

            Bugün Mavi Bayrak konusu ve Muratpaşa Belediyesi’nden söz edeceğim.

  Geçtiğimiz günlerde Muratpaşa Belediyesi, üst üste 7’nci kez “Mavi Bayrak’ta En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü aldı.

Bu alanda kırılması güç bir rekora imza atan Muratpaşa’ya ödül getiren çalışmalar arasında Kaleiçi Yat Limanı deniz dibi temizliği ve envanter çalışması gibi projeler yer alıyor.

   Bu anlamda Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) her yıl Mavi Bayrak programı kapsamında yapılan çevre eğitim ve bilgilendirme etkinliklerinin değerlendirmesi sonucu verdiği ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülünü üst üste 7’nci kez aldı.

Değerlendirme Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Doğa Koruma Merkezi’nden oluşan jüri tarafından yapıldı.

Tam da bu noktada; Belediye Başkanı Ümit Uysal, 12 – 15 Mayıs tarihlerinde düzenledikleri Muratpaşa 3. Çevre Festivali’nin ardından gelen bu ödülün son derece sevindirici olduğunu söyledi. Çevre çalışmalarının artık bir meşru müdafaa alanı haline geldiğine dikkat çeken Başkan Uysal, çevre için artık doğrudan uygulanabilir çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

  Öte yandan Muratpaşa Belediyesi’nin, 2021’de de ödül almasını sağlayan çalışmalar arasında +0,5 Akdeniz’in Geleceği üst başlığında yapılan İklim Değişikliği Çalıştayı, Kaleiçi Yat Limanı deniz dibi temizliği ve envanter çalışması, Dünya Çevre Günü kapsamında geri dönüşüm ve atıklarla ilgili farkındalık yaratmak için yapılan canlı heykel performansları, çevre dostu enerji sistemleri yer alıyor.

            Elbette bu çalışmalar yeterli değil!

            Çevre temizliği konusunda herkesi ilgilendiren global bir sorun.

            Bu olgu; uzun soluklu ve istikrarlı bir mücadeleyi gerektiriyor…

Bu yazı toplam 464 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim