Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

CHP Antalya büyükşehir belediye Adayı kim?

26 Eylül 2018 Çarşamba 08:44
 Yerel seçimler gelmeden çok önce bir curcuna kopar bütün partilerde.
2019 yılı mali seçimler daha da heyecanlı geçeceği şimdiden belli oldu.
Tüm Partiler ve partililer bilir ki; Hükümet olmak mali seçimlerden
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya gibi büyük kent belediye başkanlıklarını almak ve sonrada üstün hizmetle başlar.
 
AKP’yi 17 yıl önce iktidara taşıyan o dönemin İstanbul belediye başkanı olan bugün ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Recep tayip Erdoğan’ın belediyecilikte üstün hizmet ve beklenmeyen performansı iktidara taşımadı mı?
 
Eskişehir ve Aydın gibi kent sakinleri için yenilikler getiren, halkına üstün hizmetler eden, milletin memnuniyetini en ön safta tutan, başarılı belediye başkanları çoğaldıkça CHP’nin iktidarı yakındır. Anadolu’da “Can boğazdan geçer “ derler. Bence de iktidarın yolu “Başarılı, tecrübeli, vizyon ve hayal gücüne sahip başkanlardan geçer”.
 
CHP, Antalya büyükşehir belediye başkanlığını ancak ve ancak yukarıda yazdığım vasıflara sahip biri ile alabilir. 
 
AKP’nin büyükşehir belediye başkanı bellidir. Bütün verilere baktığımızda Menderes Türel’den bir başkasının olmasının ihtimali dahi yok gibi.
 
Yani; CHP’liler beğensin veya beğenmesin. AKP Antalya’yı ancak ve ancak “Antalya’nın evladı” millet tarafından sevilen, son dört yıl içinde ciddi yatırmalarla önemli projelere imza atan, iktidarın gücünü de arkasına alan, Menderes Türel’den bir başkasını aday göstermesi demek, Antalya’yı kayıp etmek demektir. Bu nedenle AKP asla Menderes Türelden vaz geçmez.
 
İşte tamda bu nedenle; 
CHP aklını başına devşirmeli. Altın tepsi içinde AKP’ye sunulan büyükşehir belediye başkanlığını tekrar geri ala bilmesi için tüm verileri çok iyi hesaplamalı Menderes Türel gibi güçlü bir adayın karşısına ondan da güçlü birini çıkarmalıdır.
 
Derim ki;
Antalya, merkez ve çevre ilçe CHP belediye başkanları hiç şüphesiz ki, her biri bir diğerinden değerlidir ve büyükşehir koltuğuna laiktirler ve en iyisini de yapacaklarına dair partililerin hiçbir kuşkusu yoktur.
Ancak mesele belediyeyi kazanmak, partiyi iktidara götürmek, halka hizmet etmekse işin rengi değişir. Hatta değişmelidir.
 
Bu nedenle…
Konyaaltı Belediye başkanı muhittin Böcek, 20 yıllık deneyimi, Konyaaltı’nı modern ve yaşanılır bir kent haline dönüştüren, adı hiçbir şaibeli işi karışmayan, tecrübeli, vizyon sahibi, genç ve dinamik pırlanta gibi değerli ve Antalya’nın 19 ilçesi, 536 köyü Binali Efe’yi tanımaz, ama Antalya’nın evladı olan Muhittin Böcek’i tanır ve severler. AKP’ adayı Menderes Türel’e karşı ‘CHP büyükşehir belediyesini geri alma şansı ancak ve ancak Muhittin Böcek’ gibi bir adayla olur derim. Almış olduğum duyum ve sağlam kaynaklardan edinmiş olduğum haberlere bakılırsa, Genel Merkez de aynı düşüncede olduğu kanaatindeyim.
(Konuk Yazar: Binali EFE)
Bu yazı toplam 5418 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim