Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

CHP, Geçmişi Unutmadan Tabanı Formatlamalı

01 Ekim 2018 Pazartesi 01:39

 AKP, Ant içmişçesine tepeden aldığı emirle, fırtına gibi esmeye kasırga gibi coşmaya hazırlık yaptıkları her hallerinden belli.

CHP’de ses var ama gürültü dün olduğu gibi bugün de devam ediyor.

AKP, Almış olduğu emirle, hiçbir Allah’ın kulu itiraz dahi etmeden mali seçimler için kollarını sıvamış hazır bekliyorlar.

CHP, Yan gelmiş yatmıyor amaarı kovanı misali vızıltısı bir türlü bitmiyor. Genel Başkanlarına demediği laf etmediği hakaret kalmadığı gibi, her kafadan bir ses, her nefesten bir o kadar hakaret etmeye devam ediyorlar.

AKP, Sosyal medya üzerinde yandaşları hakkında tek laf edeni aforoz ediyor.

CHP, taraftarları sosyal medya üzeri bir birlerine etmedikleri hakaret, yapmadıkları iftira, demedikleri söz, velhasıl kin ve nefret havada uçuşuyor. Biri ve ya birileri bu rezalete son vermek için çalışsalar da her çaba neticesiz kalıyor. CHP’liler de doğru veya yanlış eleştiri ”Kronik hastalığa dönüşmüş” durumda.

AKP, din, iman, mezhep, Irk, meşrep üzerine puan toplamaya devam ediyor.

CHP, kimsenin dinine, imanına mezhebine, ırkına ve meşrebine karışmamasına ve çok da haklı olmalarınarağmen,bu derdin devası için bir türlü bir derman bulamamaları, partililerde umut kalmadı gibi!

AKP, Köy, Kent ilçe, belde, apartman, sokak, mahalle, semt, çalışmaları yapmak için acayip hazırlıklar yaparak, tıpkı savaşa hazırlanıyorlarmış gibi can Siper hana çalışıyorlar.

CHP’ de halen sen, ben, bizim oğlan muhabbetiyle sosyal medya üzerinden bir birlerine belden aşağı verip veriştiriyorlar.

AKP, Ast, Üst, Vekil, başkan velhasıl herkes bir birine saygı ve sevgi içinde çalışmak, üretmek ve örgüt disiplini içinde daha da var olmak için mücadele veriyorlar.

CHP, tam tersine, Milet vekilinden başlamak üzere, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanların bazıları  “ ben olmazsam bu parti batar” havasından bir türlü vaz geçmemeleri tıpkı “Hayırsız evlat “gibiler.

AKP’de reis ne derse o olur.

CHP’de delege ağaları ne derse o olur.

AKP, vatan Millet Sakarya, Cami, kuran, hadis, hoca efendilerle var olma kavgası veriyorlar.

CHP, Atatürk, Atatürk, Atatürk… Ve dön dolaş gene Atatürk söylemlerinden başka bir şey yokmuşçasına tekrar Atatürk’le noktalıyor olmaları, sanki başka bir projeleri yokmuş gibi algılanıyor. Elbette Ulu Atatürk Vaz geçilmezimizdir. Ama “el insaf” yani her gün aynı söylem olmaz ki;

AKP, CHP’li Vekil Enis Berberoğlu’nu mali seçim öncesi serbest bıraktı. Acep nedendir sorusunu hiç kimse sormadı. Her hal de CHP’nin de aklına gelemedi? Belli ki CHP yeni bir seçim stratejiyle karşı karşıdır.

CHP, bu zokayı yutar mı bilmem ama gördüğüm tek şey bazıları sevinçten “Zil takıp oynuyor” CHP’nin ağır topları bu bilmeceye çözer mi bilmem? Bekleyip göreceğiz.

AKP Mali seçime beş kala Berberoğlu’nu hapisten çıkarmanın altında yatan gerçek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hapisten çıkarmak ve mali seçimler de kısman da olsa ittifak yapmaktır. Yani Ana Muhalefetin ağzına bir parmak bal çalmak ve Halkın Demokrasi Partisi ile pazarlık sonucu ittifaka girmektir maksatları.

CHP, ne yapar bilmem. Ama ben olsam Halkın Demokrasi Partisi ile masaya oturup, mali seçimler için İttifak yapmak olacak. Devletin yapamadığını CHP yapmalı ve barış sürecini başlatmalıdır.

AKP, boş durmayacak. Vay “CHP Teröristlerle iş birliği yaptı ”derken, MHP fırsatı kaçırır mı hiç? oda basar narayı. Ama öylede olsa böylede olsa iktidar hep CHP’yi suçlamaya devam edecek. Ederde. Zira siyaset böyle bir şey. Bazen “AK’a kara, karaya da ak “diyenler hep vardır.

CHP, Siyaset meydanında hep kaçak güreşti.Artık mindere çıkmalı, örgüte yeni bir çalışma azmi yüklemeli, Yani, örgütünü yeniden formatlamalıdır. Ama Geçmişi unutturmadan , geleceği formatlamalıdır.

“Bu düzen böyle gitmez” gitmemeli diyorsa eğer; Atatürk’ün mirasını “Hayırsız evlat” gibi harcamamalı. Altmış Sekiz ruhunu uyandırmakla görevli ve zorunludur.

CHP’nin başına hangi Genel Başkan gelirse gelsin, oylar üç beş artar veya eksilir.Mesele Genel Başkan değil, mesele tabanın bıkması, usanması ve umutsuzluğa doğru yelken açmasıdır…

CHP, “Umudu Fırtınaya, Fırtınayı Kasırgaya” Çevirmedikçe her şey nafile!!!

CHP, Yeni ufuklara yelken açmadan, Yeni risklere girmeden, Kimsesizlerin kimsesi olmadan, Kürtlerle barış surecini başlatmadıkça iktidar olmayı ancak ve ancak rüyalarda görmeye devam etmekten başka hiçbir çaresi yoktur.

Misafir Yazar Konuk; Binali Efe

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 3068 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim