Bugün 28 Nisan 2024 Pazar
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

“Cumhuriyet” Kimsesizlerin Kimsesidir”

29 Ekim 2018 Pazartesi 02:27
Üç Kıta’da at koşturan, Osmanlı imparatorluğunu iliklerine kadar sömüren, Avrupa emperyalizmine ilk defa tek başına başkaldıran, dünya lideri büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür. Milletimizin onurunu, şerefini, namusunu kurtaran, gene dünya Lideri büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür.
 
 Cumhuriyeti kuran, bizlere bu onuru, gururu yaşatan, özgürlüğümüzü taçlandıran, bağımsızlığımıza anlam kazandıran, Gene dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür. Bu yıl gene coşkuyla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 95. Töreninin, haklı gururunu yaşıyor ve yaşatılıyorsa, onurumuzun kaynağı Gene dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür. 
 
Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, Cumhuriyetin kurulmasında yardımcı olan yol ve silah arkadaşlarına başta İsmet İnönü olmak üzere herkesin önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze Cumhuriyet nedir sorusuna karşılık “ Cumhuriyet; Kimsesizlerin Kimsesidir” demişti. 
 
Evet, kısa ve öz Cumhuriyet tarifi; Bağımsızlık ve Özgürlüktür. Zamanın Pir sultanı, Âşık Mahsuni Şerif, bir şiirin de “ Kula kulluk yakışır mı” der. Ama ne yazık ki ülkemizde halen kulla kulluk yapanlar olduğu gibi, insanları kendilerine kul edenlerde yok değil? Kul olmak için yarışanlar, el etek öpen yalakalar, tarikatçılar, rantçılar, talancılar, Cennette arsa satanlar, kendilerini Allah’ın varisi sayan densiz ve ahlaksızlar, ilimden bilimden nasip almak yerine çıkar ve menfaatleri uğruna kuyruksallayanlar var oldukça, Cumhuriyetimiz hep tehdit altında olacaktır. 
 
Bu gün dahi bile; Milletimizin bağrında yetişen ender liderlerden Mustafa Kemal Atatürk’e, hakaret eden densizleri kuruyan, kollayanlar var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti her daim tehlike altındadır. İşte bu nedenledir ki; bugün Cumhuriyeti yok etmek isteyenler gün geçtikçe çoğalmakta, güçlenmektedirler.  Cumhuriyet kurulmuş olmamış olsaydı, Millet olarak Ortaçağın karanlığına çoktan gömülmüş olacaktık. Tüm düğer Müslüman ülkelere baktığımızda; Batı ile Türkiye’nin demokrasi anlayışı ve aydınlanma farkı ne ise bizim diğer Müslüman ülkelerle aramızda o kadar fark olduğunu göreceksiniz. Cumhuriyetimizi, densizlerden, dinsizlerden, edepsizlerden, soysuzlarda, yolsuzlardan korumamamız için, İsmet İnönü’nün ünlü bir sözünü hatırlatmak isterim “ bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş olmaz” …  • Yeniden bir kurtarıcı aramak yerine, Demokrat, laik, sosyal bir hukuk devletini olan ülkemin insanlarına büyük önder Mustafa Kemal Atatürk söyle demişti; “Eğer bir gün çaresiz kalırsanız, kurtarıcı beklemeyin; kurtarıcı kendiniz olun.” • 29 Ekim Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.
Bu yazı toplam 6525 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim