Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2520.704
    %0.66
  • Dolar
    32.1973
    %-0.01
  • Euro
    35.0038
    %-0.26

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Davut Cetin'le yeniden...

10 Ekim 2022 Pazartesi 11:35
ATSO seçimleri her zaman kent ve ülke gündemin ilk sıralarını meşgul etmiştir. 140 yıllık bir çınar olan ve ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda deyim yerindeyse nefes nefese geçen seçim yarışını Davut Çetin kazandı.
 Bu anlamda sonucu günlerdir merakla beklenen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri büyük bir çekişme içerisinde geçerken, kırmızı listeyle seçime giren Davut Çetin 117 meclis üyesinden 59 oyla yeniden ATSO Başkanlığı’na seçildi. Diğer iddialı adaylardan Ali Bahar ise 58 oy aldı. Çetin ve Bahar’ın  ikinci kez karşı karşıya geldiği seçim sürecinde gerçekten çok renkli ve heyecanlı anlar yaşandı.
 Anımsanacağı üzere Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 1 Ekim’de Meslek Komitesi seçimleri ile başlayan seçim süreci geçtiğimiz hafta da Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu’nun seçimleriyle devam etti.
 Büyük bir çekişmenin yaşandığı seçimlerden yeniden  başarıyla çıkan Davut Çetin; ‘’ATSO üyeleri bir kez daha büyük bir olgunluk ve sorumluluk  içerisinde seçimlerini yaptı. Sonuç itibariyle kazanan Antalya’mız oldu. Yeni dönemde de bütünleştirici, kapsayıcı, kucaklayıcı ve işbirliği içerisinde güzel Antalya’mızın sorunlarının çözümüne katkı koyacağız. 140 yıllık asırlık çınarımız olan  ATSO’da geleceğe dönük projelerimizi peş peşe hayata geçireceğiz. Tüm sektörlerimizin heyecan duyacağı projelerle çözüm odaklı çalışacağız.’’ dedi.
 Seçimin ardından ilk açıklamasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, “1 Ekim’de başlayarak bugün sona eren seçim sürecimizin ardından beni tekrar Başkanlık görevine seçen herkese teşekkür ediyorum. Antalya’nın en önemli sivil toplum kuruluşu olan 140 yıllık çınarımızın bayrağını daha da yukarı çıkarmak için tüm Antalya’ya söz veriyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde yine tüm sektörlerimizi, Antalya ekonomisini, kent kültürünü, sanatını, estetiğini ve kente dair her şeyi ATSO olarak destekleyeceğiz. Dünya kenti Antalya’mızı gelecek yıllara taşıyacak fark yaratacak projelerimizle katkı koyacağız.” şeklinde konuştu.
 Öte yandan mevcut Başkan Davut Çetin’in kazandığı seçimler sonrası Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetim kurulunda
Süleyman Özer, Ayhan Yıldırım, Osman Çoban, Selçuk Salih Yılmaz, Kenan Çelik,   Atila Uğur, Mücahit Turgut, Hüseyin Sarı, Mehmet Dikmen ve  Yusuf Hacısüleyman görev yapacak.
Bu arada ATSO’nun yeni Meclis Başkanı yapılan seçim sonrasında Davut Çetin’in kırmızı listesinden Ahmet Öztürk oldu. 
Yazımın başında vurguladığım üzere çok çekişmeli ve heyecanlı geçen ATSO seçimlerinde tekrar yarışan iki aday da büyük bir efor sarfetti. Deyim yerindeyse gecesini gündüzüne kattılar.
ATSO Başkanlığını ‘’tekrar’’  kazanan Davut Çetin’in bana göre en büyük seçim stratejisi ATSO seçim takvimini 1 Ekim olarak ilan etmesiydi. Seçim çalışmalarına aylar öncesinden başlayan Çetin; birçok kişinin ihtimal vermediği bir tarih olan 1 Ekim gününü yönetim kurulu üyeleriyle belirleyerek bana göre seçimi yeniden kazanmasındaki en önemli stratejisini oluşturmuş oldu.
Çetin karşısında 1 oyla seçimi kaybeden Ali Bahar ise son ana kadar bu iddiasını ve heyecanını ortaya koydu. Her iki adayın da ‘’Antalya’ya ve Antalya ekonomisine hizmet’’ parolasıyla yola çıktığı bu seçim yarışında kazananlar ve kaybedenler anlık bir duygu yoğunluğu yaşadı. ATSO’ya üçüncü kez başkanlık edecek olan Davut Çetin’in seçim sürecindeki soğukkanlılığı ve mütevaziliği  ise dikkat çekiciydi.
 Antalya siyasetinin de ‘’yakından’’ takip ettiği ATSO seçimleri başlangıç ve bitiş kareleriyle yıllarca belleklerden silinmeyecek.
 Seçim sonucunun Antalya’ya ve Antalya ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum.
Bu yazı toplam 331 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim