Bugün 16 Ocak 2026 Cuma
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6405.78
    %0.14
  • Dolar
    43.267
    %0.23
  • Euro
    50.2405
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAYDAR ALİYEV İLKOKULU’NDA KARNE HEYECANI
16 Ocak 2026 Cuma 11:53

DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAYDAR ALİYEV İLKOKULU’NDA KARNE HEYECANI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremleri sonrası Azerbaycan Devleti tarafından yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu'nda karne heyecanı yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremleri sonrası Azerbaycan Devleti tarafından yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu'nda karne heyecanı yaşandı.

Depremlerin üzerinden geçen 3 yıla rağmen acıların hala taze olduğu kentte, Haydar Aliyev İlkokulu'nda öğrenim gören yaklaşık 400 öğrenci yarıyıl karnelerini aldı. Depremzede öğrenciler, karne töreninde hem sevinç hem de hüznü bir arada yaşadı.

Karnelerini öğretmenlerinden alan öğrencilerin, öğretmenlerinin elini öpmesi duygusal anlara sahne oldu. Öğretmenler ise öğrencilerin eğitimden kopmaması için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Depremzede Hacer Sarı, "Okula geldiğimizden beri çok memnunuz. Haydar Aliyev İlkokulu'ndan öğretmenler ve idarecilerinden çok memnunuz" dedi.

Veli Fatma Aytemiz ise, "Eski okuldan çocuklarımız mezun oldu, şimdiki okuldan ise torunlarım mezun olacak. Çok güzel başarılı nesiller yetişmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Murat Demir, "6 Şubat depremleri sonrası bu mahallemiz büyük hasar almıştı. Azerbaycan devletince yapıldı okulumuz İlham Aliyev'e teşekkür ederiz. Spor salonları ve diğer donanımları ile çok güzel bir okulumuz önceki yıl eğitim öğretime başlamıştık. İkinci yarı yıl karne heyecanı yaşıyoruz. Çocuklarımızı psikolojik sorunlarını çözecek şekilde eğitim öğretime devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 78 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim