Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Doğadan Esintiler” Sergisi sanatseverleri bekliyor
11 Nisan 2023 Salı 17:36

“Doğadan Esintiler” Sergisi sanatseverleri bekliyor

Döşemealtı Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin su kabağı, sepet ve kumaş üçlüsünün uyumunu sağlayarak ürettiği el emeği göz nuru eserler, Antalya Müzesi’nde görücüye çıktı. Birbirinden güzel kullanılabilir ürünler alıcılarını bekliyor.

Geçtiğimiz hafta Antalya Müzesi’nde kursiyerlerinin toprağa şekil vererek motiflerle güzelleştirdiği el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı seramik ve el nakışı sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıkan Döşemealtı Halk Eğitimi Merkezi, bu hafta aynı yerde “Doğadan Esintiler” Sergisi açtı. Doğanın sunduğu, ellerin sanata dönüştürdüğü su kabağı, sepet ve kumaş üçlüsünün uyumunun yer aldığı Antalya Müzesi’ndeki sergi, 14 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak.

untitled-1-coy-004.jpg

“SU KABAĞI VE MUZ LİFİ HARMANLANDI”

Su kabağı, sepet örücülüğü ve kumaş üçlüsünü kullanılabilir eserlere dönüştürdüklerini belirten Döşemealtı Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerinden İlkay Aydil, “Su kabağından lambalar, muz lifleriyle birleştirerek kullanılabilir sepetler veya sürahiler yaptık. Muz liflerinden paspaslarımız var. Su kabağı ve muz lifini harmanladık” dedi.

untitled-1-opy-008.jpg

MUZ LİFLERİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Eserler üretilirken geri dönüşümün de sağlandığının altını çizen Aydil, “Burada biraz da geri dönüşüme önem verdik. Mesela 3-4 yılda bir muz ağacı köklenip atılıyor. O atık kökler alınıp preslenerek ip haline getiriliyor. O ipleri lif olarak biz alıyoruz ve örmek suretiyle çeşitli eserler ortaya çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

untiled-1-copy.jpg

“TEKSTİL ATIĞI KUMAŞLAR GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”

Kursiyerlerin kumaşlar üzerine eserler üretmesini sağlayan Döşemealtı Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerinden Songül Öztürk ise, tekstil atığı kumaşları geri dönüşümle kullanılabilir eserler haline getirdiklerini kaydetti. Tekstil atığı kumaşları işleyerek yeni ürünler meydana getirdiklerini belirten Öztürk, “Mesela yoyo tekniğiyle bir giysi hazırladık. Kot pantolonların paça kısımlarındaki atıklardan ürünler, takılar, şapkalar yaptık. Eski, giyilmeyen kıyafetlerden paspaslar, çantalar, tabak altları ürettik” diye konuştu.

 

CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK

Sanat eserleri ve kullanılabilir ürünlerin yer aldığı Antalya Müzesi’ndeki sergi 8 Nisan Pazartesi günü açıldı. Sergi, 14 Nisan Cuma akşamına kadar açık kalacak. Sergiye giriş ücretsiz. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 9854 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim